Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Герой України: Буданову присвоєно нове звання

Начальник Головного управління розвідки України Кирило Буданов отримав звання Героя України

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Буданов отримав звання Героя України

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким український воєначальник Кирило Буданов отримав звання Героя Украіни. Водночас Буданов також нагороджений орденом "Золота Зірка".

Про це йдеться в указі президента №57/2024.

"За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Герой України з врученням ордена "Золота Зірка" Буданову Кирилу Олексійовичу — генерал-лейтенанту", — йдеться в документі.

Росія оголосила Буданова у розшук

Раніше ми писали, що на сайті МВС Росії з'явилося повідомлення про розшук начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова. Підстава для розшуку не уточнюється, лише зазначено, що він розшукується "по статті Кримінального кодексу". Варто зазначити, що це не перший випадок, коли Росія намагається переслідувати українських офіційних осіб.

У квітні 2023 року Лефортовський районний суд Москви заочно заарештував Буданова, висунувши йому звинувачення у:

  • вибухах на Кримському мосту;
  • тероризмі;
  • незаконному використанні зброї.

Крім того, Буданова оголошено в міжнародний розшук.

Слід підкреслити, що всі звинувачення, висунуті Росією проти Буданова, є безпідставними та політично мотивованими.

Буданов та спецоперації

Також ми зазначали, що начальник ГУР МО України Кирило Буданов поділився думками щодо особистої участі в спецопераціях. Він стверджує, що присутність керівника під час виконання завдань значно підбадьорює та мотивує бійців.

За словами Буданова, іноді така участь стає обов'язковою, адже всі люди відчувають страх. Його особиста присутність допомагає підлеглим подолати страх та виконати поставлені завдання.

На питання про виправдання ризику втрати начальника розвідки Буданов відповідає лаконічно: "Переможців не судять." Якщо ризик виправдовується позитивним результатом, значить він був виправданий.

"Якщо це дало позитивний результат, значить це було зроблено правильно. Якщо результату позитивного не має, значить були помилки. Переможців не судять. Це давня мудрість, але вона правильна",– додав він.

Про участь Буданова в спецопераціях стало відомо зі слів бійця підрозділу "Артан". За його словами, під час одного із завдань Буданов звернувся до окупантів по рації, після чого ті здалися в полон.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Буданов зробив свій прогноз щодо закінчення війни. Також ми повідомляли про деякі нововведення для покращення ситуації в країні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.