Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Діаманти, годинники та картини російських художників: що знайшли у декларації Порошенка

Дороговартісні прикраси та картини російських художників у декларації бізнесмена та політика Петра Порошенка утворюють певний контраст із заробітками інших депутатів

Фото: Facebook/Петро Порошенко. Колаж: Pro Владу

Декларація Петра Порошенка

Фото: Facebook/Петро Порошенко. Колаж: Pro Владу

В Мережі активно обговорюють статки пʼятого президента України. В своїй декларації політик вказав чимало предметів розкоші.

Про це стало відомо з документу, оприлюдненого в Єдиному державному реєстрі декларацій.

У декларації експрезидент вказав:

  • годинники за сотню тисяч доларів;
  • мерседеси;
  • діаманти;
  • дорогий комод;
  • картини російських художників ХVII-XX століть (зокрема, Полєнова та Васнєцова).

"Враховуючи його тягу к "русскаму міру", починаєш думати, що саме про це він хотів поговорити з угорським Орбаном",висловив припущення політичний експерт Петро Олещук.

Крім того, заощадження Порошенка складають:

  • 60 мільйонів доларів;
  • понад 300 мільйонів гривень.

Варто зауважити, що маєток бізнесмена, що знаходиться під Києвом, має розмір 1330 квадратних метрів та нагадує Білий дім у Вашингтоні.

Експерт зауважив що Поршенко має завершений образ міністра часів Януковича, адже тодішня корумпована влада витрачала гроші на різноманітні предмети розкоші.

"Але так було прийнято у певних колах певних осіб десятилітньої давнини. Там ще любили власні портрети, ікони з собою (в Петра Олексійовича є і така: ростова), багато золота і все тому подібне", — наголосив Олещук.

Зауважимо, що основним джерелом заробітку Порошенка є проценти та дивіденди від низки компаній.

Що у своїй декларації вказав голова НБУ Андрій Пишний

Раніше ми писали, що згідно з деклараціями, голова НБУ Андрій Пишний та екс-голова "Укроборонпрому" Роман Романов володіють спільним бізнесом через своїх дружин. Людмила Пишна володіє 24,97% у ТОВ "Планета РС Київ", яке належить ТОВ "Планета РС" та киянкам Балнур Байзаковій та Людмилі Романовій, дружині Романа Романова.

Людмила Пишна стала співвласницею херсонського бізнесу у вересні 2020 року. На початку жовтня того ж року наглядова рада Ощадбанку ухвалила рішення про припинення повноважень Пишного.

У 2010 році Пишний та Романов співпрацювали в партії "Фронт змін": Пишний очолював комітет партійного контролю, а Романов – Херсонську обласну організацію партії та був депутатом облради.

Варто зауважити, що ТОВ "Планета РС Київ" зареєстровано в Херсоні та займається оптовою торгівлею фармацевтичними товарами. Станом на 2023 рік Роман Романов проживає в США та веде там бізнес. Андрій Пишний очолював Ощадбанк з 2014 до 2020 року. А 7 жовтня 2022 року Верховна Рада призначила Андрія Пишного головою НБУ.

Нагадаємо, сім'я "Юзіка" отримала право на користування квартирою за кордоном. Також ми писали, що Денис Шмигаль оприлюднив декларацію про доходи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.