Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Чи справді Кадиров у комі? В ГУР зробили важливе уточнення

У ГУР підтвердили інформацію про тяжкий стан президента Чечні

Фото: Pexels, сайт Кремля. Колаж: Pro Владу

Голова Чечні у тяжкому стані

Фото: Pexels, сайт Кремля. Колаж: Pro Владу

Українська розвідка підтвердила, що голова Чечні Рамзан Кадиров перебуває у критичному стані. Імовірно, йдеться про те, що він упав у кому.

Про це представник ГУР Андрій Юсов повідомив у коментарі OBOZREVATEL.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили інформацію про критичний стан глави Чечні Рамзана Кадирова через загострення хвороб. Раніше джерела в чеченській діаспорі інформували про те, що він впав у кому.

"Так, справді, є інформація, що військовий злочинець Кадиров перебуває у важкому стані і хвороби, які були, загострились і спричинили до такого важкого стану", – сказав він.

Юсов також зазначив, що інформація про тяжкий стан глави Чечні підтверджується різними джерелами і, важливо відзначити, що ця недуга не є наслідком поранення.

"Інформація підтверджується з різних джерел у медичних та політичних колах. Мова йде не про поранення. Інші деталі потребують додаткових уточнень. Він хворіє давно, і мова йде про системні проблеми зі здоров'ям. Але останні кілька днів він перебуває у важкому стані", – сказав представник ГУР.

Також повідомляється, що літаком його доправляли до Москви, але там йому нічим не змогли допомогти, тому повернули до Чечні. Наразі його планують перевести на лікування за кордон, ймовірно, в ОАЕ.

Передісторія

Чутки про серйозне захворювання Рамзана Кадирова поширюються вже протягом декількох місяців. У березні 2023 року німецьке видання Bild опублікувало статтю, в якій зазначалося, що за інформацією колишнього віце-прем'єра Чечні, Ахмада Закаєва, який зараз перебуває у вигнанні, Кадиров має серйозні проблеми з нирками. Нібито останній привіз у Чечню лікаря з ОАЕ для консультації та лікування, оскільки не вірить московським медикам.

В соціальних мережах також відзначалися раптові зміни у зовнішності Рамзана Кадирова, включаючи значний набряк обличчя і наявність медичного приладу на пальці, що призводило до припущень про можливі проблеми з нирками.

Сам Кадиров не раз намагався спростувати чутки про своє захворювання, однак при цьому вказавши, що "довго жити все одно не хоче".

У травні 2023 року начальник Головного управління розвідки Міноборони України, Кирило Буданов, підтвердив, що глава Чечні має проблеми зі здоров'ям. Він розповів, що Кадиров страждає від наркозалежності, незважаючи на те, що спочатку вживав наркотики як допінг.

Раніше ми публікували коментар політолога стосовно близької смерті Путіна. Також повідомляли, що Ким Чен Ин вбив свого брата.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.