Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Піде у політику? Буданов хоче вступити до одного з вишів України

Очільник ГУР планує розширити зону своєї кваліфікації та отримати нову спеціальність

Фото: сайт Острозької академії. Колаж: Pro  Владу

Очільник ГУР подав документи до одного з вишів

Фото: сайт Острозької академії. Колаж: Pro Владу

Керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов приголомшив неочікуваною появою у переліку вступників до аспірантури університету "Острозька академія" на Рівненщині. Тепер він хоче мати дві спеціальності.

Про це Суспільному розповіли співробітники університету.

За інформацією з рейтингової таблиці, Кирило Буданов займає перше місце в списку абітурієнтів для спеціальності "Політологія". Вказано, що він обрав вечірню форму навчання.

"У зв'язку з тим, що академію закінчив Головнокомандувач (Валерій Залужний — ред.), дев'ять бойових генералів і командувач 30-ї армії, академія стала популярною. Тут є досить потужний молодий викладацький науковий склад і абсолютно нічого дивного, що до академії вступають в магістратуру чи аспірантуру найвідоміші особистості в Україні", — розповів Суспільному ректор Острозької академії, Герой України Ігор Пасічник.

Він зазначив, що це ще не остаточне зарахування, а лише інформація щодо рейтингу тих, хто пройшов відбір до аспірантури. Наказу про остаточне зарахування поки немає.

"Острозька академія зараз входить у трійку найкращих університетів не тільки в Україні. Якщо УКУ приватний університет, то залишилися Києво-Могилянська академія та Острозька академія. Цілком закономірно, що до нас ідуть вступати. Тим більше, що ми маємо таку спеціальність як "Національна безпека" та "Політологія", які якраз пов'язані із питаннями, що стосується військової справи", – додав Ігор Пасічник.

Зазначимо, що у 2007 році Кирило Буданов закінчив Одеський інститут Сухопутних військ.

Очільник ГУР Буданов отримав підвищення

В указі №564, опублікованому на сайті президента України, йдеться про те, що начальник Головного управління розвідки України отримав підвищення у званні. Таким чином, тепер Кирило Буданов матиме звання генерал-лейтенанта.

Символічно, що це підвищення для Буданова відбулось якраз на його професійне свято – День воєнної розвідки (7 вересня). Також зазначимо, що нове звання головний розвідник країни отримує вже вдруге від початку повномасштабного вторгнення. У квітні минулого року він якраз отримав підвищення у званні до генерал-майора.

Раніше ми розповідали, що відомо про дружину Буданова. Також повідомляли про те, хто входить до найближчого оточення Зеленського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.