Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Це не середина: Зеленський розповів, коли закінчиться війна й чи піде він на другий термін президентства

Президент України дав декілька коментарів стосовно можливого балотування на наступних президентських виборах, а також щодо війни проти окупантів

Фото: УНІАН. Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зеленський про вибори та війну

Фото: УНІАН. Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Тема виборів стає все більш актуальною, адже доволі велика кількість українських та світових експертів обговорює їх можливе проведення. Нещодавно стало відомо, чи балотуватиметься Зеленський на другий термін.

Про це сам президент розповів в інтерв'ю Digi24.

Зеленський про другий термін

Президент Зеленський під час інтерв'ю зазначив, що у тому випадку, якщо вибори відбудуться вже після завершення війни, він не буде знову балотуватися у президенти.

Однак, якщо ж їх вдасться провести під час воєнного стану, то чинний глава держави знову піде на вибори. Зеленський пояснює це тим, що він не може залишити країну в такому стані.

Водночас президент не сказав, коли саме може закінчитися російсько-українська війна, але, на його думку, наша держава знаходиться вже на останній стадії.

"Я думаю, що ми в останній частині. У нас багато страхів, грошей, зброї, але ми в останній частині, найважчій", — сказав глава держави.

Зазначимо, спікер Верховної Ради України раніше заявляв, що проведення виборів під час війни ні в якому разі не забороняється Конституцією України.

Зеленський порівняв Росію з терористами

Раніше ми розповідали про те, що під час звернення Володимира Зеленського до Парламентської асамблеї НАТО в Копенгагені він зробив різку заяву щодо війни в Ізраїлі, порівнявши палестинське воєнізоване угруповання ХАМАС з Росією.

Так, на думку президента, ХАМАС та Росія є дуже схожими, адже вони здійснюють терор та вбивають місцеве населення. Однак, вся різниця між ними полягає в тому, що палестинський ХАМАС є лише угрупованням, а Росія – це держава-терорист.

"Як далеко може зайти таке зло? Не далі, ніж ми йому дозволимо. Наша єдність повинна та може зупинити зло. Наше бажання до миру, а не їхнє бажання крові має визначати, як живе світ. Наші правила, які ґрунтуються на міжнародному праві, а не їхні спроби зробити смерть правилом", – сказав Володимир Зеленський.

Також глава держави висловився і щодо Ірану. Зеленський нагадав світові, що ця країна активно здійснює допомогу Росії, зокрема, вони постачають безпілотники країні-агресору, які згодом атакують українські території. Також він додав, що Іран підтримував злочинні дії ХАМАСу в Ізраїлі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський підписав закон про е-декларування. Також ми повідомляли, що Зеленський анонсував запуск нового зернового коридору.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.