Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Безугла заявила про вихід зі "Слуги народу" – "Слабка партія у війну мені не потрібна"

Народна обраниця запевнила, що продовжить підтримувати президента і залишається нардепом-мажоритарщиком від Оболонського району Києва

Фото: Facebook Безуглої. Колаж: Pro Владу

Безугла виходить зі складу "Слуги народу"

Фото: Facebook Безуглої. Колаж: Pro Владу

Народна обраниця Мар’яна Безугла схвалила важливе рішення. Вона вирішила вийти зі складу фракції та партії "Слуга Народу".

Про це йдеться у її дописі у соцмережі.

"Слабка фракція та партія у війну мені не потрібна. Я написала заяву на вихід з фракції та партії "Слуга народу", – заявила депутатка.

Безугла запевнила, що продовжить підтримувати ініціативи президента Володимира Зеленського, але не хоче мати спільні зобовʼязання з нардепами фракції, які "встромляють ніж у спину".

Варто зазначити, що у Верховній раді Безугла залишиться як нардеп-мажоритарник.

Чим невдоволена Безугла

Також вона наголосила, що їй не потрібна квота заступниці голови Комітету парламенту питань національної безпеки, оборони та розвідки, через те, що її колеги:

  • вимагають, аби вона мовчала, що Комітет нацбезпеки байдикує, хто і що творить в Комітеті.
  • вимагають ставитися з "розумінням" до зради Завітневича, голови Комітету;
  • закривають очі на проблеми радянщини та вбивств наших громадян генералітетом, корупцію в секторі та продовжують працювати з ОПЗЖ тощо;
  • вимагають мовчати не тільки зовні, а й всередині.

Звільнення Безуглої: що відомо

Як ми писали раніше, нещодавно у Раді з'явилась постанова щодо звільнення Мар'яни Безуглої з посади заступниці Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки потрапила до парламенту. Після цього народні обранці мали розглянути документ.

Однак, 10 січня 2024 року під час засідання, спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук вирішив не ставити на голосування постанову про звільнення нардепки з цієї посади. До того, сам Стефанчук ще й закрив засідання.

Тому, народні депутати від різних партій почали показувати своє невдоволення у зв'язку з такими діями спікера Стефанчука.

Безугла про покарання для ухилянтів

Раніше ми писали про те, Мар'яна Безугла часто потрапляє у гучні скандали. Зокрема вона запропонувала нове покарання для ухилянтів.

"Як ви ставитеся до того, щоб громадянам, які підлягають призову, але виїхали за кордон, дати термін на повернення, а у разі неповернення, позбавити громадянства/арештувати активи/інші обмеження? Цікава думка", – сказала нардепка.

Як відомо, в комітеті Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки розглядали можливість введення деяких обмежень для ухилянтів, зокрема:

  • обмеження прав щодо користування транспортним засобом;
  • обмеження прав щодо користування коштами;
  • обмеження прав щодо надання пільг особі;
  • обмеження щодо надання позики чи кредиту тощо.

Зараз даний законопроєкт перебуває на розгляді у Верховній Раді, яким буде рішення народних обранців щодо ухилянтів. поки що невідомо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Мар'яна Безугла запропонувала прирівняти службу чоловіків та жінок. Також ми повідомляли, що таке публічна повістка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.