Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Сенат США заблокував допомогу Україні: якими можуть бути наслідки

США поки заблокували законопроєкт щодо надання Україні допомоги, однак ці голоси не проти нашої держави, пояснила посолка Оксана Маркарова

Фото: Facebook Маркарової, Pexels. Колаж: Pro Владу

Сенат США заблокував допомогу Україні

Фото: Facebook Маркарової, Pexels. Колаж: Pro Владу

Увечері 6 грудня американський Сенат виніс на голосування законопроєкт про надання допомоги Україні. Але документ заблокували.

Про це повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова.

За її словами, 49 республіканців, 1 незалежний (Б.Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Ч.Шумер) проголосували проти припинення дебатів щодо законопроєкту про пакет міжнародної допомоги.

Однак для ухвалення позитивного рішення щодо нової допомоги Україні були потрібні голоси 60 американських сенаторів.

Проте, Маркарова каже, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроєкту голосування найближчим часом.

"Республіканська партія, яка наперед анонсувала негативне голосування по міжнародній допомозі, раніше заявляла, що не може підтримати законопроєкт, в якому не буде питання південного кордону США/ змін в міграційній політиці", – наголосила пані посол.

Які наслідки для України

Оксана Маркарова уточнила, що раніше сенатори запевняли, що вчорашнє голосування "це не голоси проти України, це внутрішньополітичні події які відбуваються в Конгресі США, які не матимуть впливу на продовження підтримки нашої держави, яку буде продовжено завдяки двопартійній підтримці".

Тому Україна продовжуватиме "активну роботу" зі своїми американськими колегами й сподівається, що узгоджений пакет із допомогою ЗСУ Конгрес ухвалить ще до Різдва.

Що буде, якщо не допомагати Україні

За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, продовжувати допомагати Україні дуже важливо заради перемоги над Росією. Адже припинення підтримки дозволить диктатору Володимиру Путіну безкарно продовжувати його агресивні плани.

"Ми повинні забезпечити, щоб Україна продовжувала досягати успіху. Ми повинні забезпечити, щоб Росія продовжувала зазнавати поразки. Якщо ми цього не зробимо, Путіну буде дозволено діяти безкарно, що відкриє скриньку Пандори з агресією по всьому світу", – наголосив Блінкен.

Він також звернув увагу, що фінансова допомога вкрай важлива як для України, так і для Ізраїлю.

Сенат хоче арештувати активи Росії

Як ми зазначали, спільна ініціатива від республіканців та демократів під назвою "The Asset Seizure for Ukraine Reconstruction Act" має на меті швидше конфіскувати активи російських олігархів, які перебувають під санкціями.

Законопроєкт передбачає надання Міністерству юстиції США необхідних інструментів для ефективної конфіскації активів олігархів Росії, які підпадають під санкції. Гроші росіян будуть конфісковані та передані Україні. Вони сприятимуть процесу стабілізації та відновлення країни після війни.

Раніше ми зазначали, яку кількість озброєння Україна отримала від Сполучених Штатів за весь час війни. Також ми повідомляли, що США може відмовити у допомозі Україні, але в Мінфіні вже знайшли альтернативу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.