Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росію "повозили мордой по грязи": СБУ про річницю першого влучання по Кримському мосту

У СБУ кажуть, що 8 жовтня 2022 року Росії було завдано "найболючішого репутаційного удару", це сталось на ранок після дня народження Путіна

Фото: Вікіпедія, скрін. Колаж: Pro Війну

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту пролунали вибухи

Фото: Вікіпедія, скрін. Колаж: Pro Війну

Рік тому українські військові завдали потужного удару по Кримському мосту. Країні-агресорові, таким чином, було завдано "найболючішого репутаційного удару".

Про це йдеться в повідомленні СБУ.

"Рівно рік тому СБУ вперше підірвала Кримський міст. Тоді Служба безпеки завдала Росії найболючішого репутаційного удару", – зазначили у спецслужбі, додавши, що це сталося на ранок після дня народження президента РФ Володимира Путіна.

Як нагадали в СБУ, під час цієї спецоперації міст підірвала вантажівка із 21 тонною вибухівки у тротиловому еквіваленті. Вибухівку замаскували в рулонах з пакувальною плівкою. СБУ вдалося "обійти" спецглушилки на мосту, які заважають дистанцій детонації.

Вибух обвалив дві напівсекції автомобільної частини мосту та пошкодив залізничну колію.

Зазначається, що операцію розробляв особисто голова СБУ Василь Малюк із кількома співробітниками служби.

"Цією атакою СБУ зруйнувала міф про найзахищеніший міст у світі. А 17 липня 2023 року Служба безпеки повторно "повозила Росію мордой по грязи", успішно атакувавши міст вже за допомогою дронів "Морський малюк", – додали в СБУ.

Що відомо на атаки на Кримський міст

8 жовтня 2022 року на Кримському мосту вперше стався вибух. Рух мостом було перекрито через зруйновану частину дорожнього полотна.

Від початку липня на Кримському мосту майже щоранку фіксували багатокілометрові затори.

17 липня на мосту, що сполучає РФ з окупованим півостровом, сталися вибухи. Зруйновано одну секцію мосту, ще одна — була пошкоджена.

Після вибухів на мосту уряд РФ продовжив терміни його відновлення до 31 грудня 2023 року.

Ракетний удар по Севастополю

Раніше ми писали, що 22 вересня 2023 року в тимчасово окупованому Севастополі пролунало декілька гучних вибухів. Журналісти писали тоді також, що в небі над містом пролетіла ракета.

Місцеві телеграм-канали у цей день почли масово писати, що наслідком вибуху є нібито робота ППО в Сакському та Бахчисарайському районах Криму. Схожі заяви робили й представники місцевої влади. Вони розповідали про те, що рятувальники успішно ліквідували займання, що виникло нібито в результаті роботи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, ми повідомляли про те, що Збройні сили України завдали удару по командному пункту армії РФ у Севастополі. Також ми писали про гучні вибухи в російському місті Курськ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.