Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

На підготовку часу обмаль: у Польщі заявили, що Росія планує розпочати війну з НАТО

Державний секретар президента Польщі каже, що залишилось лише три роки, аби підготуватися до можливого нападу Росії

Фото: скрін відео, Міноборони РФ. Колаж: Pro Владу

У Польщі попередили про підступні плани Росії

Фото: скрін відео, Міноборони РФ. Колаж: Pro Владу

У країн НАТО на східному фланзі залишилось три роки для того, аби підготуватися до нападу Росії. Ворожа військова промисловість зараз працює у три зміни.

Про це розповів державний секретар канцелярії президента Польщі та керівник Бюро національної безпеки Яцек Сєвєра в інтерв’ю виданню Nasz Dziennik.

Журналісти поставили йому важливе питання – чи згодний він із заявою Німецької ради з міжнародних відносин про те, що Росія запросто може напасти на НАТО. Саме тому країни мають від 5 до 9 років, аби підготуватися до підступних дій агресора.

"На жаль, так. Цей аналіз збігається американськими дослідженнями. Проте, як на мене, часові рамки, представлені німецькими аналітиками, занадто оптимістичні. Якщо ми хочемо уникнути війни, країни НАТО на східному фланзі повинні прийняти коротший, трирічний часовий горизонт, щоб підготуватися до конфронтації", – сказав він.

Що треба встигнути зробити за 3 роки

За словами державного секретаря канцелярії президента Польщі, на східному фланзі треба створити потенціал, який стане чітким сигналом для Росії та здатний буде вже незабаром стримати її агресію.

Чиновник звернув увагу на той факт, що військова промисловість РФ "працює у три зміни", тому ворожа країна може за три роки спромогтися відбудувати великий потенціал, що є небезпечним.

Прогноз НАТО по війні в Україні

Як ми писали раніше, один із високопоставлених чиновників НАТО на умовах анонімності прокоментував можливість деокупації України. За його словами, в Альянсі думають, що скоріше за все, наша країна не зможе повністю деокупувати території, на яких зараз знаходяться росіяни навіть до кінця 2024-го року, адже "вигнати ворожі війська буде доволі складно".

Також чиновник НАТО наголосив, що Україна попри це отримуватиме й надалі всю необхідну підтримку (й фінансову, й військову). Таким чином, наша країна може розраховувати на допомогу, попри протистояння Ізраїлю та ХАМАС.

Однак, в Альянсі також запевняють, що з постачанням озброєння та боєприпасів все йде не зовсім так, як планувалося.

Що кажуть в НАТО про ситуацію на фронті

За словами генсека Альянсу Єнса Столтенберга, зараз тривають одні з найбільш запеклих боїв з початку повномасштабної війни. При цьому, жодна сторона фактично не має просувань. Також він додав, що "ми бачимо велику кількість втрат".

Він каже, що лінія фронту не дуже сильно змінилась. Однак, досягненням ЗСУ є те, що вдалось "відштовхнути" Чорноморський флот РФ.

Нагадаємо, раніше в НАТО розповіли про загрозу зі сторони Росії. Також ми повідомляли, яку заяву щодо агресії Росії зробили в Альянсі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.