Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Літаки F-16 і додаткова зброя – які результати нової зустрічі "Рамштайн"

Насамперед на засіданні йшла мова про необхідність нових постачань далекобійних ракет для України

Фото: t.me/militarymediacenter, УНІАН. Колаж: Pro Війну

На "Рамштайні" йшлось про збільшення постачання далекобійної зброї

Фото: t.me/militarymediacenter, УНІАН. Колаж: Pro Війну

У вівторок, 23 січня, відбулось чергове засідання у форматі "Рамштайн". На ньому обговорювали питання збільшення постачання далекобійної зброї.

Про це повідомив начальник Управління преси та інформації Міноборони України Іларіон Павлюк.

Першочергово під час засідання з союзниками України обговорили питання збільшення постачання далекобійної зброї. Крім того, порушили тему адаптації зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ.

"Є повне розуміння партнерів, що нам ця зброя потрібна, і зобов'язання працювати над тим, щоб надавати Україні більше зброї для подібних ударів", – сказав Павлюк.

Які важливі теми вдалось обговорити

За інформацією Міністерства оборони, під час засідання "Рамштайну" йшлося про:

  • адаптацію зенітних ракет західних зразків до радянських пускових платформ, наявних у розпорядженні Сил оборони України;
  • необхідність нарощування можливостей для збільшення виробництва боєприпасів і артилерійських систем, зокрема у спільних проєктах країн-партнерів з Україною.

Начальник Департаменту міжнародного оборонного співробітництва Міноборони полковник Геннадій Коваленко повідомив, що на зустрічі було обговорено також питання посилення спроможностей України в рамках авіаційної, протиповітряної, артилерійської коаліцій та коаліції морської безпеки.

Також відомо, що у рамках авіаційної коаліції поряд із зобов'язаннями щодо надання літаків F-16 обговорюються також питання надання союзниками додаткових вертольотів.

"Це була продуктивна зустріч, після якої хочеться сказати "відставити паніку" всім тим, хто здіймає настрої щодо втрати підтримки України", – наголосив Павлюк.

Новий оборонний пакет від Польщі

Як ми писали раніше, 22 січня президент України зустрівся з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Польський чиновник прибув до країни з робочим візитом.

Це був перший візит Туска на посаді голови уряду до держави поза межами Євросоюзу.

Зеленський подякував всьому польському народові за підтримку, яка допомогла українцям вистояти в повномасштабній війні проти Росії. Він наголосив, що завдяки підтримці України обов’язково вистоїть свобода Польщі.

Під час зустрічі у Києві сторони обговорили всі аспекти двосторонніх відносин, зокрема, оборонну підтримку. Польща надала Україні новий оборонний пакет.

Раніше ми розповідали, наскільки впливовий український паспорт у світі. Також ми писали, які країни Євросоюзу скоротять фінансову підтримку українців у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.