Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ізраїль дав добу жителям Гази на евакуацію — яка реакція ООН

Жителів Сектору Гази закликають негайно залишити свої домівки та переміститися в район на південь від Ваді-Газу

Фото: скрін, Новини Ізраїлю. Колаж: Pro Владу

ЦАХАЛ закликає всіх цивільних міста Газа евакуюватися

Фото: скрін, Новини Ізраїлю. Колаж: Pro Владу

Армія Ізраїлю терміново звернулась із проханням до жителів Сектору Гази. Людей закликали потягом 24 годин залишити свої будинки.

Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Військові попросили місцевих евакуюватися з Гази та попрямувати на південь анклаву для забезпечення своєї безпеки. Йдеться про понад мільйон осіб.

"ЦАХАЛ закликає всіх цивільних осіб міста Газа евакуюватися зі своїх будинків на південь заради їхньої власної безпеки та захисту та переміститися в район на південь від Ваді-Газу, як показано на карті", – заявив речник армії Ізраїлю Джонатан Конрікус.

Що кажуть в ООН

ООН вважає за неможливе переміщення населення на південь Гази без гуманітарних наслідків і закликає Ізраїль скасувати цю вимогу до населення.

Своєю чергою постпред Ізраїлю Гілад Ердан назвав реакцію ООН ганебною.

Як пишуть ЗМІ, попередження Ізраїлю пов'язане із планами проведення наземної операції.

Який "російський слід" в атаці бойовиків ХАМАСу

Раніше ми писали, що в атаці бойовиків палестинського ісламістського руху ХАМАС на Ізраїль певна низка факторів вказує на "російський слід". Перш за все, це трофейна зброя з України, каже очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

"Нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння. Є деяка інформація про те, що щось заходило до Хезболли, але наразі достовірно нам це невідомо", – сказав очільник української розвідки.

Керівник ГУР звернув увагу на тактику FPV-дронів проти бронетехніки, яка непритаманна Близькому Сходу.

"Це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни", – наголосив очільник ГУР.

Які факти причетності Росії назвали в ГУР

Очільник української розвідки звернув увагу на два "цікаві" факти, які вказують про причетність РФ до загострення ситуації в Ізраїлі:

  • трохи більше ніж за тиждень до початку цих дій на території Лівану почала офіційно мовити російська станція "Супутник" арабською мовою. Це мовлення в абсолютно пропагандистському стилі з явними російськими наративами;
  • 24 вересня російський космічний апарат, який здатен вести радіоелектронну розвідку та перехоплення супутникових сигналів, був переміщений на геостаціонарну орбіту Ізраїлю.

Крім того, очільник української розвідки нагадав про візит російської делегації до Ірану з 22 по 24 вересня. Тоді з боку іранської сторони було кілька побажань, і одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що ХАМАС атакував Ізраїль. Також ми повідомляли, які вимоги Ізраїль поставив бойовикам ХАМАСу.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.