Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кабмін виділив 34 млн грн на ремонт табору для полонених росіян – деталі

Кабінет міністрів України виділив 34 мільйони гривень на капітальний ремонт табору для утримання військовополонених "Захід-2"

Фото: Facebook/Дмитро Лубінець. Колаж: Pro Владу

У таборі для російський полонених "Захід-2" зроблять ремонт

Фото: Facebook/Дмитро Лубінець. Колаж: Pro Владу

У листопаді 2023 року Кабмін виділив на табір "Захід-2" 3 мільйони гривень із резервного фону на покращення умов у таборі для російських військовополонених. Цьогоріч там зроблять ремонт за 34 мільйони гривень.

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко на своїй сторінці у соціальній мережі.

Табір "Захід-2" розташований у глибокому тилу України, відповідає вимогам міжнародного гуманітарного права та створено в ньому людські умови утримання. Зокрема:

  • окремі спальні місця у великих опалюваних кімнатах;
  • регулярне гаряче харчування;
  • доступ до медичної допомоги;
  • можливість отримання та надсилання кореспонденції, посилок та перекладів із рідними.

Причиною відкриття нового табору стало збільшення кількості військовополонених у "Захід-1", а також блокування Росією обмінів полоненими.

Фото: скрин
Фото: скрин
Фото: скрин
Фото: скрин

Фото: скрин

Фото: скрин

Фото: скрин

Фото: скрин

До слова, обидва табори можуть відвідувати міжнародні правозахисні організації та ЗМІ.

Росіяни зможуть відшукати полонених в Україні

Раніше ми писали, що українські військові взяли в полон десятки тисяч російських окупантів. Однак обміни полоненими між Україною та Росією йдуть мляво. Щоб прискорити цей процес, Головне управління розвідки України запустило чат-бот у Telegram.

Чат-бот "Хочу найти" допоможе родичам військовополонених дізнатися, де перебуває їхній близький. Для цього потрібно просто ввести в чат-бот прізвище, ім'я та по батькові військовослужбовця.

Представник проєкту "Хочу найти" заявив, що кожен тиждень вони очікують на тисячі заявок від родичів російських військових. Таким чином, цей чат-бот може суттєво збільшити кількість обмінів полоненими.

На презентації чат-бота була присутня представниця Росії Ірина Криніна. Вона разом з дітьми приїхала до України задля того, щоб знайти свого чоловіка, який потрапив в полон до бійців ЗСУ.

Росія відмовляється забирати військових з українського полону

Також ми зазначали, що обміни полоненими між Україною та Росією йдуть дуже повільно.

Український омбудсмен Дмитро Лубінець заявив, що винуватцем цієї ситуації є російське керівництво. Він зазначив, що представники України неодноразово пропонували Росії провести обмін полоненими, але Москва щоразу відмовлялася.

"Росія не хоче звільняти своїх військових, які потрапили в полон до українців. Вона вважає, що це буде визнанням поразки у війні", – сказав Лубінець.

Він також додав, що багато російських військових написали заяви про те, що вони хочуть бути звільнені з полону, але російське керівництво не дає жодної відповіді на ці заяви.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в НАТО попередили про можливу небезпеку зі сторони російських окупантів. Також ми писали, де, за словами Володимира Зеленського, росіяни можуть розпочати нові війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.