Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Вибори відбудуться? Нардеп розповів про доручення Зеленського

Народний депутат України розкрив нові деталі щодо проведення можливих виборів у 2024-му році

Фото: УНІАН

Проведення виборів

Фото: УНІАН

Тема проведення виборів в Україні обговорюється вже тривалий час. Частина експертів вважає, що їх необхідно провести, однак, інші думають, що це неможливо, адже в країні триває повномасштабна війна. Проте, влада розглядає таку можливість

Про це розповів народний депутат України Олексій Гончаренко в ефірі "Еспресо".

Вибори у 2024-му

Нардеп заявив, що нинішня влада всерйоз розглядає можливість провести президентські вибори в наступному році.

"За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватися до виборів, які планується провести 31 березня 2024 року. Це начебто Конституційний термін — остання неділя березня. Пояснити таке рішення суспільству вони збираються тим, що це нібито вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність. Особливо на тлі того, що Путін в березні планує провести вибори", – зазначив Гончаренко.

Також він додав, що таке рішення української влади в жодному разі не пов'язано з вимогами західних партнерів. Гончаренко додав, що жодна країна-союзник не вимагає від України негайного проведення виборів в наступному році. До того ж, він розповів, що таке рішення можна вважати політичними завданнями, яке собі ставить Офіс президента України.

Крім того, за словами нардепа, мова йде виключно про президентські вибори, адже, за його словами, парламентські вибори не можна провести під час воєнного стану, тому що це забороняє Конституція.

Чи можливо провести вибори

Раніше ми писали про те, що заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко розповів про те, чи можливо провести вибори в країні під час воєнного стану.

За його словами, під час війни організувати виборчий процес майже неможливо, однак, це можна буде зробити потім.

"Прямо зараз їх провести неможливо, зараз діє воєнний стан. Обговорення післявоєнних виборів не означає, що завтра треба проводити вибори. Але обговорювати це треба. І знаходити шляхи якісного волевиявлення в повоєнний час", – зазначає заступник голови ВР.

Крім того, Корнієнко розповів, що сама організація цього процесу є складним завданням, адже на вибори потрібно виділити дуже багато ресурсів. Також він додав, що представники влади активно обговорюють з партнерами можливі вибори у 2024-му році.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, чому українська влада не хоче проводити вибори. Також ми повідомляли, скільки могли б коштувати вибори в Україні в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.