Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Великий ризик: Єрмак розповів, за яких умов Україна може програти війну

Без збройної та матеріальної допомоги Сполучених штатів шанси України на перемогу у війні суттєво знижуються

Фото: Facebook/Офіс президента, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Єрмак закликав Захід активізуватися

Фото: Facebook/Офіс президента, Генштаб ЗСУ. Колаж: Pro Війну

Керівник Офісу президента закликав конгрес США якомога швидше ухвалити рішення щодо допомоги України. Він запевнив, що без прямої підтримки Заходу, українській армії буде важко втриматися на тих позиціях, які вдалося зайняти за період великої війни.

Про це повідомив Андрій Єрмак на події в Інституті миру в Вашингтоні, повідомляє "Голос Америки".

"Якщо допомога, яка зараз обговорюється в Конгресі, буде відкладена я не кажу не прийнята – це створить великий ризик того, що ми будемо в тому самому становищі, в якому ми зараз. І звісно це з великою ймовірністю зробить неможливим продовження звільнення територій і створить великий ризик програти війну", – наголосив очільник ОП.

Крім цього, він додав, що Україна також потребує грошової допомоги, адже наступного року український уряд прогнозує дефіцит бюджету в розмірі 43 млрд доларів.

"Україна зараз працює із партнерами, щоб завершити план на наступний рік. Ми хочемо виграти якомога швидше, тому що минуло вже два роки, і два роки – це великий термін", – зауважив Єрмак.

Чому 2024 рік може бути виграшним для Росії

Раніше ми писали, що наступний рік може стати переломним у війні Росії проти України.

Президент Чехії Петер Павел вважає, що повільні дії західних союзників можуть призвести до перемоги Росії. Він закликає надати Україні необхідну збройну допомогу, щоб допомогти країні протистояти російській агресії.

Павел попереджає, що наступний рік стане ще важчим випробуванням для українців. Якщо міжнародна допомога буде недостатньою, люди почнуть втрачати надію. Це може призвести до негативних настроїв у суспільстві, які ускладнять контрнаступ.

"Людям буде важко, а з нерішучістю країн, які зараз підтримують Україну, почуття розчарування зростатиме. Це створює ситуацію, яка не дуже сприятлива для ведення контрнаступальних операцій", – зауважив Павел.

Російська перемога в Україні стане сигналом для інших авторитарних режимів, що Захід слабкий і не здатний захистити своїх союзників.

Президент Чехії наголосив, що Росія успішно забезпечила свою армію зброєю для війни. Вона перевела свою промисловість на військові рейки та виробляє набагато більше боєприпасів, танків та іншої техніки, ніж Україна. Москва також веде переговори з третіми країнами про військове партнерство та рекрутує більше солдатів на війну.

Тому 2023 рік є ключовим у зусиллях Заходу щодо допомоги Україні. Якщо Захід не надасть Україні достатньої допомоги зараз, у нього може не вистачити часу, щоб перемогти Росію, коли вона набере силу.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як може вплинути зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна на ситуацію в Україні. Також ми повідомляли, хто постачав Росії безпілотники для війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.