Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

У Зеленського є чотири питання: в ОП розповіли, чи відбудуться в Україні президентські вибори

В Офісі президента заявили, що вибори під час війни організувати можна, проте для цього є певні умови

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Вибори в Україні під час війни: за яких умов вони можливі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Вибори-2024 в Україні залежать від західних партнерів. Якщо союзники допоможуть розв'язати чотири питання, то політичним перегонам – бути.

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Ставлять питання – як ви до цього ставитесь, що ви думаєте? Говорять про те, що є різні досвіди – Америка мала вибори навіть під час війни", – зазначає права рука Зеленського.

Натомість, щоб вибори відбулись, потрібно виконати такі умови:

  • щоб ці вибори були визнані світом як демократичні;
  • щоб кожен з наших героїв, які захищають нас, мав право і можливість проголосувати;
  • щоб кожна людина, яка тимчасово виїхала за кордон, мала можливість проголосувати;
  • щоб на вибори витрачали не бюджетні кошти, адже їх не вистачає на зброю, підтримку економіки, виплати пенсій, соціальну сферу.

Крім того, Єрмак наголосив, що в ОП не було розмов щодо підштовхування чи примусу до проведення виборів.

Чи відбудуться президентські вибори навесні 2024 року – заява Зеленського

Раніше ми писали, президент України запевнив, що нові вибори глави держави наразі не на часі, бо варто сконцентрувати увагу на боротьбі з Росією.

Наразі до нових виборів президента в Україні готуватися не час. Слід сконцентруватися на боротьбі проти окупантів.

"Усі ми розуміємо, що зараз воєнний час, коли є безліч викликів, абсолютно безвідповідально якось так легковажно та граючись вкидати в суспільство тематику виборів", – зазначив Володимир Зеленський.

Крім того, президент наголосив, що очікує від відповідних структур та органів влади "конкретних відповідей" щодо завдань, які об’єктивно стоять зараз перед Україною.

"І якщо потрібно поставити крапку у тій чи іншій політичній суперечці й далі працювати у єдності. То в державі є структури здатні ставити крапки та давати суспільству усі необхідні відповіді, щоб не залишилося простору для конфліктів та чужої гри проти України", – підсумував глава держави.

Крім того, Зеленський зазначив, що очікує від відповідних структур та органів влади "конкретних відповідей" щодо завдань, які об’єктивно стоять зараз перед Україною.

Чи будуть вибори у 2024 році

Як ми зазначали раніше, народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що президент Володимир Зеленський розглядає можливість провести президентські вибори в наступному році.

"За моєю інформацією, Володимир Зеленський прийняв рішення провести президентські вибори в наступному році. Він дав доручення Офісу президента готуватися до виборів, які планується провести 31 березня 2024 року. Це начебто Конституційний термін — остання неділя березня. Пояснити таке рішення суспільству вони збираються тим, що це нібито вимога західних партнерів. Зокрема, тим, що якщо не провести ці вибори, то Зеленський втрачає легітимність. Особливо на тлі того, що Путін в березні планує провести вибори", – зазначив Гончаренко.

Крім того, народний обранець додав, що таке рішення влади у жодному разі не пов'язано з вимогами західних партнерів. До того ж Гончаренко розповів, що таке рішення можна вважати політичними завданнями, яке собі ставить Офіс президента України.

Нагадаємо, Арестович вирішив балотуватися у президенти. Також ми писали, скільки могли б коштувати вибори в Україні у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.