Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Телемарафон хочуть кардинально реформувати — що саме змінять

У Мінкульті кажуть, що телемарафон "Єдині новини" слід кардинально змінити у залежності від інтересів телеглядачів

Фото: скрін, facebook.com/maks velychko. Колаж: Pro Владу

Карандєєв каже, що формат телемарафону варто реформувати

Фото: скрін, facebook.com/maks velychko. Колаж: Pro Владу

Український телемарафон "Єдині новини" мають намір кардинально переформатувати. У першу чергу, хочуть змінити пріоритет у висвітленні деяких тем і залучити до нього більше телеканалів.

Про це розповів виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Марафон показав свою ефективність на початку повномасштабного вторгнення. Наразі ми можемо говорити про те, що слід удосконалити деякі процеси в інформаційній сфері, зокрема й марафон. Аналізуючи запит суспільства, ми бачимо напрями, які потребують модернізації", – розповів він.

Що саме хочуть змінити

За словами Карандєєва, до марафону планують внести такі важливі зміни:

  • українців хочеться мати більше оперативної інформації та аналітики щодо ситуації на фронті, наприклад, від воєнних кореспондентів;
  • людей зараз цікавить інформація про рішення влади, які стосуються безпосередньо громадян;
  • не виключено збільшення кількості культурного продукту, зокрема, трансляцій документальних фільмів.

"Я впевнений, що цей щоденний аналіз дасть змогу надалі справді розглянути питання щодо або додавання нових каналів, або змін формату", – підсумував Карандєєв.

Чим небезпечний серіал "Слово пацана"

Раніше ми писали про те, що наших громадян закликали ігнорувати російський медіапродукт. Адже перегляд ворожих фільмів не лише спонсорує агресора, але й просуває кремлівські наративи.

У Мінкульті повідомили, що минулого місяця в Україні почав набирати популярності російський серіал "Слово пацана". Він романтизує СРСР, розбій та кримінал.

У відомстві наголосили, що цей серіал містить пропаганду Росії, яку не завжди можуть розпізнати неповнолітні, які складають більшу частину шанувальників серіалу.

Також Мінкульт звернувся до медійників, які рекламують російський контент. У відомстві вважають, що такі "лідери думок" свідомо чи несвідомо підіграють окупантам.

Своєю чергою, блогерка Маша Єфросініна засудила всіх, хто відстоює своє "право" споживати російський контент, попри те, що саме через росіян зараз на війні гинуть тисячі українців.

Нагадаємо, у Києві заборонили слухати російську музику. Також ми писали, як російська влада впливає на свідомість громадян.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.