Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Як російська влада впливає на свідомість громадян – розвідка Британії

Для пропаганди "великої Російської імперії" та антизахідних настроїв російська влада все частіше використовує історію

Фото: Facebook/Володимир Путін, Рexels

Росія використовує історію як зброю

Фото: Facebook/Володимир Путін, Рexels

Федеральне архівне агентство Росії опублікувало збірник документів "Про історичну єдність росіян і українців". В джерелі виправдовується російсько-українська війна.

Про це стало відомо з огляду Міністерства оборони Великої Британії.

Книга складається з 242 документів XI-XX століть, які аргументують та виправдовують сучасну політику Кремля. Видання засуджує Захід, який, нібито, шляхом маніпуляцій перетворив Україну на "антиросійську державу". Розділи книги супроводжуються інтерпретаційними коментарями Путіна та його давніми статтями.

До всього, на початку листопада колишній президент Росії Дмитро Медвєдєв написав статтю про історію російсько-польських відносин.

Він звинуватив Польщу в проведенні "русофобної" політики. Медвєдєв погрожував Польщі "знищенням державності" і заявив, що Росія і Білорусь здатні "надати адекватну військову відповідь у разі необхідності".

Британська розвідка запевняє, що такі випадки в Росії відбуваються все частіше. Це спрямовується на залякування населення та пропаганду путінського режиму.

Росія зможе використовувати ядерну зброю

Раніше ми писали, що країна-терорист скасувала ратифікацію Договору про заборону ядерних випробувань.

Росія давно використовує ядерний шантаж як спосіб впливу на інші держави. Сьогодні очільник країни-агресора підписав закон щодо відкликання ратифікації Договору про заборону використання ядерної зброї.

До слова, російський уряд таким вчинком "гарантує безпеку своїм громадянам". Відкликання є "дзеркальною відповіддю" США, що не ратифікували договір.

Попри скасування ратифікації, Росія залишається підписантом Договору і продовжує співпрацювати з країнами-учасницями та глобальною системою моніторингу, яка інформує світ про будь-які випробування.

Російські урядовці наголошують, що скасування ратифікації не свідчить про їхні наміри тестувати ядерну зброю. Вони стверджують, що це рішення узгоджено зі Сполученими Штатами, хоча експерти з контролю за озброєннями висловлюють занепокоєння щодо можливості поступового відновлення ядерних випробувань в Росії.

В Росії вперше публічно визнали, хто постачав безпілотники для війни проти України

Також ми наголошували, що майже всі військові дрони, якими на сьогодні володіють окупанти, з Китайської народної Республіки. Однак країна-агресор прагне і сама розвиватися в цій сфері.

В Росії представили нову ініціативу щодо створення власної бази для виробництва безпілотників, яка отримає додаткове фінансування в розмірі близько 60 мільярдів рублів. При цьому важливим завданням є досягнення того, щоб до 2025 року 41% усіх безпілотників мали позначку "Зроблено в Росії".

Нагадаємо, Путін заявив, що США готуються до війни проти РФ та Китаю. Також ми писали, що російська армія намагатиметься захопити всю територію Донецької області вже до 31 грудня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.