Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

В Мінкульті забили на сполох: чим небезпечний російський серіал "Слово пацана"

Міністерство культури та інформаційної політики України відреагувало на популярність російського серіалу в українському медіапросторі

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

В Мінкульті відреагували на російський серіал "Слово пацана"

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Українців закликали ігнорувати медіапродукт країни-терориста. Перегляд російських фільмів не лише спонсорує агресора, але й просуває кремлівські наративи.

Про це зазначено в заяві пресслужби Мінкульту.

Минулого місяця в Україні почав набирати популярності російський серіал "Слово пацана". Він романтизує СРСР, розбій та кримінал.

У відомстві наголосили, що цей серіал містить пропаганду Росії, яку не завжди можуть розпізнати неповнолітні, які складають більшу частину шанувальників серіалу.

"Підкреслюємо, російський контент не транслюється на офіційних українських платформах, відтак знайти його можна на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями", — йдеться в заяві Мінкульту.

Крім того, Мінкульт звернувся до медійників, які рекламують російський контент. У відомстві вважають, що такі "лідери думок" свідомо чи несвідомо підіграють окупантам. Відомо, що своїми враженнями від перегляду ділилась українська блогерка Анна Алхім.

Водночас блогерка Маша Єфросініна засудила всіх, хто відстоює своє "право" споживати російський контент, попри те, що саме через росіян зараз на війні гинуть тисячі українців.

ЗСУ ліквідували звукорежисера "Реальних пацанів" і "Татусевих дочок"

Раніше ми писали, що нещодавно на російському пропагандистському телеканалі ТНТ транслювали останню серію серіалу "Реальні пацани". У ній головні герої прославляли російських окупантів, які воюють в Україні.

Цей епізод був присвячений звукорежисеру серіалу Валентину Ушакову, який загинув на війні. Загарбник отримав поранення в ногу від гранати, скинутої з дрона. Медики намагалися йому допомогти, але під час транспортування на них впала ще одна граната. Внаслідок вибуху загинули всі троє: і поранений, і його рятівники.

Ушакову було 44 роки. Він працював на ТНТ з 2007 року. Крім "Реальних пацанів", він також працював над серіалом "Татусеві дочки".

Остання серія "Реальних пацанів" викликала резонанс навіть серед самих росіян. Їх обурила сцена з оспівуванням російських солдатів та просуванням кремлівської пропаганди.

Російський контент хочуть повністю заборонити в українському YouTube й інших застосунках

Також ми зазначали, що українська журналістка та блогерка Яніна Соколова розповіла, що вона разом із представниками Міністерства цифрової трансформації обговорювали бойкотування російської музики в Україні.

За її словами, першочергово розглядається заборона російської музики в YouTube. Однак, згодом може бути заборонено також і інші види контенту, створеного росіянами на їхній території, зокрема:

  • блоги;
  • інтерв'ю (навіть з "опозиційними" росіянами, яких визнали "іноагентами").

Соколова вважає, що заборона російського контенту необхідна для захисту української культури та інформаційного простору.

Наразі Міністерство цифрової трансформації України розглядає можливість реалізації цієї ініціативи.

Нагадаємо, у Києві заборонили слухати російську музику. Також ми писали, як російська влада впливає на свідомість громадян.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.