Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Росіяни можуть вчиняти репресії на ТОТ: відома мета псевдовиборів

Розповідаємо про те, з якою метою російські окупанти проводили "вибори" на тимчасово окупованих територіях

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Відома ціль "виборів" на ТОТ

Фото: УНІАН, Міноборони РФ/Facebook. Колаж: Pro Владу

Нещодавно на окупованих територіях Російська Федерація провела так звані "вибори" до місцевих адміністрацій. Представник організації "КримSOS" розповів про справжню мету росіян.

Про це Олександр Тільненко повідомив в ефірі програми "Кримське питання".

Якою була справжня мета росіян

Якщо вірити словам Олександра Тільненка, то, стає відомо, що під час проведення так званих виборів на тимчасово окупованих територіях самі росіяни хотіли виявити, які території є найбільш проукраїнськими. Представник "КримSOS" вважає, що після цього вони хочуть надалі проводити репресії проти місцевих жителів, що активно виступають проти окупації. Крім того, під час цих виборів росіяни також намагались провести оцінку кількості населення.

Тільненко також додав, що більшість кандидатів на так званих "виборах" були безпосередньо із Росії та не мали жодного відношення до місцевих громад.

"Але тут задача і нас, як громадянського суспільства, і задача правоохоронних органів, для того, щоб зафіксувати і винайти списки всіх цих людей для того, щоб вони понесли справедливе покарання. Я можу сказати, що зараз це робити набагато легше, ніж на початку окупації у 2014 році, тому що зараз технічні засоби, програмні засоби дозволяють робити це значно швидше і ефективніше, у тому числі завдяки тим же технологіям штучного інтелекту, застосування технології розпізнавання обличчя", — зазначив голова "КримSOS".

Також зазначимо, що в ефірі програми "Кримське питання" представник Херсонської обласної прокуратури заявив про те, що відомство вже активно займається справами причетних до виборів на ТОТ.

В Міністерстві закордонних справ висловились стосовно виборів на ТОТ

Раніше ми писали на те, що в МЗС України різко відреагували на проведення так званих "виборів" на тимчасово окупованих територіях.

"Зазначені дії РФ грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН", — йдеться в заяві.

Самі "вибори" проводились на територіях:

  • Донецької;
  • Луганської;
  • Херсонської;
  • Запорізької областей;
  • АР Крим;
  • міста Севастополь.

Однак, за словами представників Міністерства закордонних справ вони є абсолютно нелегальними та не матимуть жодних правових наслідків, оскільки ці території є виключно українськими.

"МЗС України закликає міжнародних партнерів засудити нікчемні й свавільні дії Росії та не визнавати легітимність жодної "адміністрації", яка буде створена за підсумками незаконних виборів, так само як і будь-які рішення, які будуть ними ухвалюватися", — повідомили у відомстві.

Додамо, що в МЗС заявили про те, що всі, хто був причетний до так званих "виборів" на ТОТ отримають відповідне покарання.

Нагадаємо, раніше Данілов пояснив, для чого окупанти проводять вибори на окупованих територіях. Також ми повідомляли про те, чи можливо провести вибори в Україні в умовах війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.