Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Членство в ЄС вже ближче? Які умови має виконати Україна для початку діалогу

Для того, щоб Європейський Союз та Україна розпочали переговорний процес щодо вступу до блоку, мають бути виконані певні умови

Фото: Unsplash

Умови для вступу в ЄС

Фото: Unsplash

Україна та Європейський Союз вже тривалий час співпрацюють у різних сферах. Більш того, наша країна змогла отримати статус кандидата, а вже невдовзі можуть розпочатися перемовини щодо членства, однак, тут є важливі умови.

Про це йдеться на акаунті журналіста Рікарда Джозвяка в Twitter.

Що повинна зробити Україна

В джерелі йдеться про те, що в останній редакції звіту Європейської комісії щодо прогресу України в реформах, які потрібні для безпосереднього вступу в ЄС йдеться про початок самих переговорів після того, як Київ зможе виконати 4 важливі умови. Зокрема, сюди слід віднести:

  • зміни в законі про запобігання корупції (виключення із цього закону положення, що обмежують повноваження НАЗК продовженням перевірки актів, а також обмежують повноваження щодо перевірки майна, яке декларанти змогли отримати ще до початку роботу на державній службі);
  • прийняття закону про лобіювання у рамках "деолігархізації";
  • прийняття закону про збільшення чисельності Національного антикорупційного бюро України;
  • прийняття закону про нацменшини, з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії, також урахуванням рекомендацій щодо закону про державну мову, ЗМІ та освіту.

Також варто додати, у звіті йдеться про те, що Україна повинна й надалі боротися з корупцією, розслідуючи такі злочини.

ЄК оцінила готовність України

Раніше ми писали про те, що Україна вже виконала доволі багато умов, які потрібні для вступу до Європейського Союзу, однак, нашій державі ще є над чим працювати.

Зокрема, європейські експерти дали рекомендації для виконання як мінімум трьох умов, мова йде про:

  • покращення закону про національні меншини;
  • зменшення впливу олігархів на політичні процеси в Україні;
  • покращення боротьби з корупційними злочинами в країні, а також призначення нових керівників в Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Зазначимо, що Європейська комісія вважає виконаними декілька умов, серед яких реформа у медіагалузі, впровадження щодо процедури добору суддів Конституційного суду тощо.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, яке неочікуване рішення планує прийняти ЄС щодо України. Також ми повідомляли, чи відбудуться вибори в наступному році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.