Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Псевдовибори окупантів: як Євросоюз хоче розправитися з Росією

У Євросоюзі обіцяють, що всі причетні до організації незаконного голосування на тимчасово окупованих територіях, будуть притягнуті до відповідальності

Фото: УНІАН, ТАРС. Колаж: Pro Владу

Окупантів обіцяють покарати за псевдовибори

Фото: УНІАН, ТАРС. Колаж: Pro Владу

Політичне керівництво Росії та усі причетні до організації псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях будуть притягнуті до відповідальності. Голосування, організоване окупантами, не може бути визнане у світі.

Про це повідомив постійний представник Євросоюзу в ООН Олаф Ског під час засідання Ради безпеки.

"Росія, її політичне керівництво та інші причетні до організації цих незаконних так званих виборів особи стикнуться з наслідками за ці незаконні дії", - наголосив постпред ЄС.

Ског зауважив, що так звані "вибори" відбуваються на тлі:

  • незаконної примусової видачі російських паспортів;
  • масових і систематичних порушень прав людини на окупованих територіях України.

"Відповідно до міжнародного права російські незаконні фейкові вибори на територіях України, які перебувають під тимчасовою військовою окупацією, нікчемні. Вони не можуть бути й не будуть визнані", - зазначив Ског.

Навіщо росіянам вибори на ТОТ

Раніше ми вже писали про те, що секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов розповів, для чого росіянам проводити вибори на територіях, які тимчасово знаходяться під їхнім контролем.

За словами українського посадовця, проведення так званих виборів на ТОТ може свідчити лише про те, що росіяни далі намагаються вести свою злочинну політику русифікації населення. Зокрема, вони бажають призвати до лав своєї армії чимало українців, однак, для цього вони повинні отримати паспорти Російської Федерації.

"Одне з основних завдань, яке вирішує російська влада проведенням так званого "единого дня голосования", – це введення тимчасово окупованих територій до правового поля рф з метою розбудови мобілізаційної інфраструктури, примушення до прийняття російського громадянства і підготовка "нових громадян рф" до насильницького призову до росармії", — написав Данілов

Зазначимо, що за словами секретаря Радбезу, Україна намагається з усіх сил боротися з методами русифікації, що використовують окупанти. Зокрема, мова йде про ліквідацію колаборантів, а також знищення так званих адміністрацій.

Раніше ми розповідали про те, чи можливо провести вибори в умовах війни. Також ми писали про нову хвилю мобілізації в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.