Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Членство України в ЄС – коли держава може вступити до блоку

Представник Європейського союзу розповів деталі стосовно того, коли наша держава може отримати повноцінне членство в блоці

Фото: Charles Michel/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Коли Україна буде в ЕС

Фото: Charles Michel/Facebook, УНІАН. Колаж: Pro Владу

Тема вступу України до Європейського Союзу набирає все більших обертів, адже поступово наша країна виконує умови, які були поставлені ЄС для початку переговорів. Президент Європейської ради зробив заяву стосовно того, коли наша держава може опинитися в ЄС.

Про це Шарль Мішель повідомив виданню Spiegel.

Коли Україна вступить в ЄС

Зі слів посадовця, наша держава має всі шанси опинитися в Європейському Союзі вже до 2030-го року. Однак для цього обидві сторони повинні будуть виконати всі поставлені умови.

"Україна може приєднатися до Євросоюзу у 2030 році, якщо зробить свою домашню роботу. Україна та інші країни-кандидати мають провести реформи, боротися з корупцією та виконати вимоги щодо модернізації законодавства. Також ЄС необхідно чітко розуміти, чого ми хочемо досягти разом, які наші пріоритети та на що ми хочемо витрачати гроші. І нам необхідно прискорити процеси ухвалення рішень", – сказав Шарль Мішель.

Також, на думку Шарля Мішеля, у 2030-му році Європейський Союз буде мати набагато більше країн-членів, ніж зараз. Водночас він додав, що серед нових представників блоку буде присутня й Україна, адже вона вже зараз показує, що є частиною ЄС. Також Мішель додав, що блок готовий йти на нові геополітичні кроки.

Україна отримає переваги ЄС ще до вступу

Раніше ми писали про те, що президентка Європейського парламенту Роберта Мецола розповіла, що Україна може отримати деякі переваги ЄС ще до самого вступу.

Зокрема, з її слів, країни-кандидати мають право на отримання безплатного роумінгу на території ЄС, а це надасть можливість громадянам мати такі ж самі тарифи, як і вдома.

"Якщо ми збираємося поширити роумінг на ці країни, давайте це зробимо… Оператори мереж готові це зробити", — заявила Мецола.

Також вона додала, що в список цих переваг може ввійти й зняття торгівельних бар'єрів для бізнесу. Як сказала президентка Європарламенту, це забезпечить доступ до коштів та університетів, а також дозволить вийти на внутрішній ринок.

"Ми роками говорили, що Україна не може бути підключена до європейської електромережі. На це нам знадобилися дні, коли почалася війна. Зрештою, це було питанням політичної волі", — сказала вона.

Крім того, Мецола додала, що офіційні переговори між Україною та Європейським Союзом можуть розпочатися вже до Різдва, однак остаточне рішення щодо цього будуть приймати міністри ЄС.

Раніше ми писали про те, що голова Єврокомісії відзначила прогрес України. Також ми повідомляли, чого бояться країни-члени ЄС після вступу нашої держави до блоку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.