Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський призначив нового представника президента у Раді – хто замінив Веніславського

Федір Веніславський тривалий час займав пост представника президента України у Верховній Раді, однак нещодавно його звільнили

Фото: Галина Михайлюк/Facebook, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

Михайлюк призначено представницею президента у ВР

Фото: Галина Михайлюк/Facebook, Володимир Зеленський/Facebook. Колаж: Pro Владу

В Україні нерідко відбуваються кадрові зміни у владі, адже президент час від часу змінює деяких посадовців. Нещодавно було призначено нового представника президента у Раді.

Про це свідчить указ президента України.

Новий представник президента

Згідно з указом Володимира Зеленського від 20 грудня 2023-го тепер посаду представника президента у парламенті замість Федіра Веніславського буде займати народна депутатка Галина Михайлюк.

Михайлюк була обрана нардепкою від партії "Слуга Народу" за номером 47 у партійному списку. Фактично від початку своєї кар'єри депутатка Михайлюк є заступницею голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Сама нардепка народилася у столиці в 1987-му році. Якщо брати до уваги навчання, то тут слід сказати, що вона закінчила:

  • Одеський державний економічний університет (спеціальність "Банківська справа);
  • аспірантуру кафедри цивільного права Національного університету"Одеська юридична академія".

Крім того, Галина Михайлюк також навчалася в університеті Йорка, що знаходиться у Великій Британії. Там вона також вивчала право.

Звільнення Веніславського

Раніше ми писали про те, що 7 грудня 2023-го року згідно з указом президента України Володимира Зеленського нардепа Федіра Веніславського було знято з посади представника президента у Верховній Раді.

Це сталося під час напрацювання владою змін щодо проведення загальної мобілізації на території України.

Варто згадати, що сам депутат Федір Веніславський неодноразово робив заяви, що стосуються мобілізаційних процесів в Україні. Зокрема, Веніславський згадував про можливе введення публічної повістки в Україні, яку військовозобов'язана особа може отримувати на електронну пошту. Також народний депутат розповідав і про інші важливі зміни.

З 29 серпня 2019-го року Федір Веніславський є нардепом від партії "Слуга Народу".

Зазначимо, раніше ми писали про те, яким майном володіє очільниця комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Також ми повідомляли, які важливі закони підписав Володимир Зеленський.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.