Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Заміна Сирському та Шапталі: хто займе керівні посади у війську

В засобах масової інформації почала поширюватися інформація про нових очільників Генштабу та Сухопутних військ

Фото: Олександр Павлюк/Facebook, Сухопутні війська/Facebook. Колаж: Pro Владу

Керівні посади у війську

Фото: Олександр Павлюк/Facebook, Сухопутні війська/Facebook. Колаж: Pro Владу

Після призначення Олександра Сирського на посаду головнокомандувача ЗСУ, пост командувача Сухопутних військ залишився вакантним. Однак вже невдовзі його займе заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" з посиланням на власні джерела в оборонному відомстві.

Зміни у керівництві

Джерело повідомляє, що замість Олександра Сирського посаду командувача Сухопутних військ України займе заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

Водночас на посаду начальника Генерального штабу Збройних сил буде призначено Анатолія Баргилевича, який наразі командує Силами територіальної оборони України. Раніше цей пост займав Сергій Шаптала.

При цьому, офіційної інформації з боку президента чи міністра оборони щодо призначення цих осіб на керівні посади наразі не було.

Також зазначимо, що генерал-майор Анатолій Баргилевич 9 жовтня 2023-го року був призначений на пост командувача Сил територіальної оборони України. Олександр Павлюк на посаді заступника міністра оборони перебуває з 14 лютого 2023-го року.

Участь Сирського у війні

Раніше ми писали про те, що новопризначений головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський від початку повномасштабної війни брав активну участь в оборонних та наступальних операціях.

Зокрема, генерал-полковник грав одну з найважливіших ролей під час оборони Києва. Тоді, 2 квітня 2022-го року бійці української армії змогли повністю звільнити територію Київщини від окупантів.

Згодом також під командуванням Сирського було проведено контрнаступ на Херсонщині та Харківський контрнаступ, під час якого ЗСУ звільнили:

  • Балаклію;
  • Ізюм;
  • Куп'янськ;
  • Вовчанськ;
  • Лиман та інші населені пункти в Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Крім того, під керівництвом Сирського, бійці Збройних сил України проводили оборонні операції на Бахмутському напрямку (там російські окупанти протягом кількох місяців намагалися захопити місто).

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що сказав Сирський у своїй першій заяві на посаді головнокомандувача ЗСУ. Також ми повідомляли, що Зеленський призначив Сирського на посаду головнокомандувача.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.