Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Виступ Байдена на Генасамблеї ООН — що сказав президент США про війну в Україні

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН дав декілька коментарів з приводу війни в Україні

Фото: УНІАН, Joe Biden/Facebook. Колаж: Pro Владу

Байден висловився з приводу війни в Україні

Фото: УНІАН, Joe Biden/Facebook. Колаж: Pro Владу

19 вересня в Нью-Йорк відбувається Генеральна асамблея ООН, куди поїхав і президент України Володимир Зеленський. Свою промову щодо війни в Україні завершив лідер Сполучених Штатів Джозеф Байден.

Про це він сказав на Генасамблеї ООН.

Що сказав Байден з приводу війни

Під час свого виступу американський лідер заявив, що Росія і надалі продовжує надіятись на те, що всі союзники України втомляться від довготривалої війни. Проте, Байден зазначає, що в цьому контексті дуже важливо не припиняти надавати нашій державі допомогу.

"Ми хочемо, щоб були дипломатичні резолюції, які забезпечать довгостроковий мир. Відповідальність за цю війну лежить винятково на плечах Росії", — заявив Байден.

Також американський президент додав, що Росія не має жодного права на те, щоб розділяти Україну.

"Якщо ми відмовимося від основних принципів статуту ООН, щоб заспокоїти агресора, чи може будь-яка держава-член почуватися впевненою, що вона захищена? Якщо ми дозволимо розділити Україну, чи буде незалежність будь-якої нації в безпеці?", — сказав він.

Байден зазначив, що Сполучені Штати, а також всі інші партнери України будуть з Україною до кінця, адже цій агресії необхідно протистояти вже зараз, щоб допустити схожих ситуацій.

"Лише Росія перешкоджає миру", — додав у підсумку Джо Байден.

Додати, що президент Сполучених Штатів невдовзі повинен зустрітись з українським лідером Володимиром Зеленський у стінах Білого Дому.

Президент Туреччини висловився з приводу війни в Україні

Раніше ми писали про те, що турецький президент Реджеп Таїп Ердоган зробив заяву стосовно можливого закінчення війни в Україні. В одному з інтерв'ю Ердоган сказав, що на даний момент закінчити війну неможливо, адже тут все залежить виключно від Росії та України. До того ж, він висловився і з приводу Криму. Ердоган вважає, що поки що рано говорити про його звільнення.

"Ця війна триватиме довго і закінчиться не скоро. У 2014 році я вів дискусії й переговори з російським президентом Володимиром Путіним з приводу Криму. Мої міркування не увінчалися успіхом. Я не зміг змусити росіян піти з півострова. Думаю, що в даний час це також неможливо. Гадаю, час покаже", – зазначив президент Туреччини.

Також Ердоган додав, що, нібито, під час переговорів Путін розповідав Ердогану про те, що він хоче якнайшвидше вирішити конфлікт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що думає Генсек НАТО Столтенберг з приводу закінчення війни. Також ми повідомляли, який вигляд має звільнена Кліщіївка.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.