Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скільки ще триватиме війна в Україні? Президент Туреччини озвучив свій прогноз

Лідер Туреччини Реджеп Ердоган дав коментар з приводу можливого закінчення війни в Україні

Фото: УНІАН, Recep Tayyip Erdogan/Facebook. Колаж: Pro Владу

Ердоган висловився з приводу війни Україні

Фото: УНІАН, Recep Tayyip Erdogan/Facebook. Колаж: Pro Владу

Повномасштабна війна в Україні, яку розпочала Росія, триває вже більш як півтора року. За цей час від різних світових політиків та експертів лунало багато думок стосовно можливого закінчення війни. Нещодавно з цього приводу висловився і Реджеп Ердоган.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню PBS.

Що думає Ердоган з приводу закінчення війни

Як заявляє президент Туреччини, на цей момент закінчити війну неможливо, адже тут все виключно у руках України та Росії. До того ж він вважає, що поки нереально повернути Кримський півострів, оскільки він знаходиться під повним контролем Російської Федерації.

Він додав, що не може назвати термін закінчення бойових дій в Україні, адже це неможливо спрогнозувати.

"Ця війна триватиме довго і закінчиться не скоро. У 2014 році я вів дискусії й переговори з російським президентом Володимиром Путіним з приводу Криму. Мої міркування не увінчалися успіхом. Я не зміг змусити росіян піти з півострова. Думаю, що в даний час це також неможливо. Гадаю, час покаже", – зазначив президент Туреччини.

Крім того, Ердоган також додав, що під час переговорів Володимир Путін нібито заявляв про те, що він "хоче закінчення війни якнайшвидше".

Також турецький лідер прокоментував антиросійські санкції. Він заявив, що в цьому плані дотримується виключно власної позиції, точно так само, як Європейський Союз. Крім того, Ердоган підкреслив, що він хоче зберегти хороші відносини як з ЄС, так і з РФ.

Що думає Генсек НАТО з приводу завершення війни в Україні

Раніше ми писали про те, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив свою думку щодо завершення війни в Україні. Він вважає, що це точно не станеться найближчим часом.

Також Столтенберг наголосив, що всім зараз хочеться якнайшвидше отримати мир, однак наразі це неможливо.

"Але водночас ми маємо визнати: якщо президент Зеленський та українці перестануть воювати, їхньої країни більше не буде. Якщо президент Путін (президент РФ Володимир Путін – ред.) і Росія складуть зброю, у нас буде мир", – підкреслив Столтенберг.

Крім того, Генсек Альянсу додав, що Україна в будь-якому випадку зможе приєднатись до НАТО.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, який вигляд зараз має звільнена Кліщіївка. Також ми повідомляли про бойові дії у Нагірному Карабасі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.