Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ситуація на кордоні, події на фронті та безпекові угоди – головні заяви Зеленського за тиждень

Володимир Зеленський цього тижня зробив доволі багато заяв, що стосуються політичної ситуації в країні та світі

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Заяви Зеленського за тиждень

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Війну

Президент України на цьому тижні відвідав Німеччину та Францію. Під час своїх візитів глава держави підписав безпекові угоди з цими країнами, зазначивши, що вони є важливими для України.

Ми зібрали для вас найбільш гучні заяви Зеленського за тиждень.

Ситуація на кордоні

Наразі на українсько-польському кордоні ситуація є доволі напруженою. Зокрема, це пов'язано з протестами громадян сусідньої країни. З цього приводу висловився президент Зеленський.

"Я хочу звернутись до уряду Польщі – до пана Премʼєр-міністра Туска та міністрів. Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. Глава уряду України, увесь наш уряд, від логістики до аграрного сектору, і, звичайно, міністр оборони України...", – сказав президент.

Також глава держави закликав Анджея Дуду підтримати діалог.

Зеленський про війну

Під час інтерв'ю FOX News президент України Володимир Зеленський розповів про головні досягнення армії за останні роки. Зокрема, насамперед він згадав, що цей рік для України був важким.

"Ми розблокували Чорне море, тепер у нас є зернові маршрути тощо, ми знищили багато кораблів російського флоту… Це ми зробили впродовж двох років. Так, останній рік був для нас здебільшого складним, але... те, що було зроблено, я вважаю хорошою роботою", – заявив він.

Зазначимо, що це інтерв'ю було записано на лінії фронту неподалік від Авдіївки.

Безпекові угоди

Цього тижня між Україною та Німеччиною, а також між Україною та Францією було підписано угоди щодо гарантій безпеки для нашої держави.

Президент України під час пресконференції сказав, що ці документи в дійсності є важливими для нашої країни. Також він подякував Франції та Німеччині за підтримку у боротьбі проти Росії.

Допомога від США

Під час інтерв'ю FOX News президент України також згадав й про допомогу від Сполучених Штатів. Він заявив, що у випадку, якщо США не зможуть ухвалити новий пакет допомоги, то ситуація на фронті стане більш складною

"Звичайно, буде складно знайти щось схоже. Звичайно, ми знайдемо, ми не будемо просто стояти. Ми повинні вижити. Ми повинні знайти якісь паралельні кроки або правила, але… ви розумієте, що ця допомога має вирішальне значення", – йдеться у заяві

Крім того, президент додав, що без допомоги від США "більше і більше українських героїв будуть у лікарнях".

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Зеленський вніс до Ради законопроєкт про демобілізацію військових строкової служби. Також ми повідомляли про підписання угоди між Україною та Францією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.