Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Мільйон дронів і розмінування: про що домовились під час Ради Україна-НАТО

Столтенберг наголосив, що продовження надання військової допомоги для України є стратегічно важливим для НАТО

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

Союзники підтвердили рішучість у продовженні надання військової допомоги для України

Фото: ОП. Колаж: Pro Війну

У Брюсселі відбулась зустріч міністрів оборони НАТО у рамках Північноатлантичної ради. Союзники підтвердили рішучість у продовженні надання військової допомоги для України у боротьбі проти агресії Росії.

Про це розповів за підсумками пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони НАТО заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг.

Міністр оборони Рустем Умєров проінформував союзників про ситуацію фронті та порушив тему продовження підтримки України.

Союзники анонсували нові пакети допомоги, включаючи Канаду, Фінляндію й Норвегію. Дані країни постачатимуть:

  • запасні частини;
  • обладнання для F-16;
  • засоби протиповітряної оборони.

"Група країн-союзниць поєднує зусилля в рамках заклику поставити 1 мільйон дронів для України. Ще 20 країн-союзниць погодилися сформувати коаліцію з розмінування. Все це допоможе зберегти життя українців", - зазначив Столтенберг.

Керівник Альянсу зауважив, що разом союзники по НАТО доставляють 99% всієї військової допомоги, що надходить в Україну. Продовження цих зобов’язань є критично важливим для того, щоб Україна могла зберегти свободу.

"З початку російського вторгнення Сполучені Штати надали Україні близько 75 мільярдів доларів у вимірі військової, фінансової та гуманітарної допомоги. Всі союзники і партнери по НАТО надали такої допомоги на суму понад 100 мільярдів доларів. Тож наша підтримка є дійсним прикладом трансатлантичного розподілу навантаження, і це дозволяє вносити зміни (на полі бою) щодня", - додав генеральний секретар НАТО.

Зеленський висловився про вступ до Альянсу

Раніше ми писали про те, що український лідер Володимир Зеленський вважає, що вступ України до НАТО є найбільш потужним варіантом для нашої держави, однак Альянс не запрошує Україну.

За словами президента, Альянс не запрошує Україну, оскільки це може призвести до конфлікту з Росією, яка не визнає суверенітет України.

"Чи боротимуться країни НАТО за частину української території? Ми не визнаємо з вами території, що окуповані російськими, це виходить, що якась частина нашої території в НАТО, а частину ми не визнаємо, що вона російська. І ніколи це не визнаємо", – сказав Зеленський.

Він також додав, що наразі країни-члени НАТО активно підтримують Україну у боротьбі з ворогом.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в НАТО оцінили ситуацію на російсько-українському фронті. Також ми повідомляли, що в НАТО розповіли про загрозу з боку Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.