Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Ще не кінець? Маск вигадав нову причину, чому він не увімкнув Starlink в Криму

Розповідаємо про те, яке виправдання на цей раз вигадав Ілон Маск щодо ситуації із відключенням мережі Starlink на узбережжі Кримського півострова

Фото: Скріншот, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Маск вигадав нове оправдання щодо ситуації з відключенням Starlink

Фото: Скріншот, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Нещодавно про Ілона Маска почав говорити весь світ. А все через те, що він відмовився допомогти українським військовим у проведенні операції на узбережжі Криму. Зокрема, Маск відхилив запит України щодо вмикання мережі Starlink на узбережжі півострова. Однак, тепер впливовий мільярдер вигадав чергове виправдання своїх дій.

Про це він заявив під час розмови на All-In Summit 2023.

Яку причину вигадав Маск

Зокрема, головною причиною, по якій Starlink в Криму не було ввімкнено Маск назвав санкції.

"Причина, по якій його вимкнули насправді цікава, тому що США запровадили санкції проти РФ і нам фактично не дозволено... це включає Крим під санкції і нам фактично заборонено вмикати підключення до країни (яка під санкціями, – ред.) без схвалення уряду США", – заявив Маск.

Крім того, мільярдер також зазначив, що, Україна нібито не зробила жодних попереджень щодо цієї ситуації. Він заявляє, що представники української влади зателефонували посеред ночі з проханням негайно увімкнути Starlink біля узбережжя півострова.

Також Маск додав, що, якщо б він отримав вказівку від Джо Байдена про те, що на цій території дійсно необхідно ввімкнути мережу Starlink, то він би її виконав. Однак, президент США не розмовляв з Маском на цю тему.

Путін похвалив Ілона Маска

Раніше ми писали про те, що чинний президент Російської Федерації Володимир Путін на фоні ситуації з Ілоном Маском також дав декілька коментарів. Зокрема, в своїй промові на Східно-Економічному форумі диктатор похвалив дії мільярдера.

"Що стосується приватного бізнесу Ілона Маска. Він безумовно видатна людина, це треба визнати. Я думаю, це і визнають у всьому світі. Активний і талановитий бізнесмен. У нього багато чого виходить, зокрема за підтримки американської держави", — заявив диктатор.

Крім того, Путін також висловився і з приводу ситуації з колишнім президентом США Дональдом Трампом, який наразі перебуває під слідством. На його думку, те що робить американський уряд — це "переслідування з політичних мотивів", а сама ситуація демонструє відсутність демократії в Сполучених Штатах.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Офісі президента відреагували на дії Ілона Маска. Також ми повідомляли про побоювання мільярдера стосовно можливої ядерної війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.