Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Рада звільнила Гутцайта з посади міністра молоді та спорту – що відомо

Варто зазначити, що Вадим Гутцайт обіймав посаду міністра молоді та спорту ще з березня 2020 року

Фото: Ярослав Железняк/ Telegram, Facebook Вадима Гутцайта. Колаж: Pro Владу

Гутцайта звільнили з посади

Фото: Ярослав Железняк/ Telegram, Facebook Вадима Гутцайта. Колаж: Pro Владу

Верховна рада звільнила Вадима Гутцайта з посади міністра молоді та спорту.

Про це повідомляє народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк

Рішення підтримали 243 народні депутати.

Що відомо про звільнення командувача ССО

Раніше ми вже писали, що нещодавно відбулося звільнення з посади командувача ССО генерал-майора Віктора Хоренка, адже військовий буде проходити службу в Міноборони.

На своїй сторінці у соціальній мережі очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров заявив, що звільнення Віктора Хоренка відбулося на прохання самого міністра.

"Вчора за моїм поданням, як це передбачено законодавством, було ухвалено кадрове рішення щодо командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ", – написав Рустем Умєров на сторінці у Facebook.

Також Умєров заявив про те, що наразі генерал-майор Віктор Хоренко потрібег на іншому напрямку. Тому він продовжить службу у Міністерстві оборони України.

Хто став новим командувачем ССО

Президент України Володимир Зеленський призначив командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України Сергія Лупанчука.

Про це йдеться у відповідному указі президента Володимира Зеленського №728, який було опубліковано на сайті Офісу глави держави 3 листопада 2023 року.

"Призначити полковника Лупанчука Сергія Костянтиновича командувачем Сил спеціальних операцій Збройних сил України", – йдеться в тексті документа.

Влітку 2022 року український лідер представив особовому складу Сил спеціальних операцій командувача ССО, бригадного генерала Віктора Хоренка.

Кого ще звільнили останнім часом

Зазначається, що минулого місяця було звільнено Танцюру Ігор Іванович з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України.

У Сил територіальної оборони з'явився новий командувач. 9 жовтня із цієї посади було звільнено Ігоря Танцюру.

Відповідні документи опубліковані на сайті глави держави Володимира Зеленського.

"Звільнити Танцюру Ігоря Івановича з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України",— зазначається в указі №678/2023.

Водночас указом №679/2023 командувачем Сил ТрО призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Ігор Танцюра очолював Сили територіальної оборони ще з травня 2022 року.

Що відомо про Баргилевича

Раніше генерал-майор був командувачем територіальної оборони Командування Сухопутних військ, з 2022 року був начальником штабу східного угруповання військ. Перед тим, з 2020 року – заступником командувача СВ ЗСУ з територіальної оборони.

Варто додати, що Анатолій Баргилевич нагороджений орденом Данила Галицького у 2016 році за "особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання військового обов'язку", та з нагоди Дня ЗСУ.

Раніше ми вже писали, про позивні у Залужного та інших українських захисників. Також ми розповідали про заяву Рустема Умєрова щодо суми, якої не вистачає на виплати українським військовим.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.