Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Гутцайт написав заяву на відставку: що відомо про звільнення міністра

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт вирішив скласти свої повноваження

Фото: Вадим Гутцайт

Вадим Гутцайт написав заяву на відставку

Фото: Вадим Гутцайт

До Верховної Ради України надійшла заява Міністра молоді та спорту України Вадима Гутцайта про відставку. Її розглянуть найближчим часом.

Про це повідомив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук на своїй сторінці у соціальній мережі.

Заява про відставку Гутцайта
Фото: Руслан Стефанчук

Напередодні стало відомо, що Гутцайта у Верховній Раді планують звільнити.

"Спробую бути більш швидким, ніж Железняк, та анонсую на цьому тижні звільнення одного з міністрів КМУ", – зазначив про відповідне голосування голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Коротше, звільнять міністра спорту — Вадима Гутцайта", — у коментарі розкрив карти член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Що відомо про звільнення командувача ССО

Раніше ми писали, що за час війни вищим керівництвом було прийнято доволі багато важливих кадрових рішень. Зокрема, сюди слід також віднести й нещодавнє звільнення з посади командувача ССО генерал-майора Віктора Хоренка, адже військовий буде проходити службу в Міноборони.

На своїй сторінці у соціальній мережі очільник Міністерства оборони України Рустем Умєров заявив, що звільнення Віктора Хоренка відбулося якраз на прохання самого міністра.

"Вчора за моїм поданням, як це передбачено законодавством, було ухвалено кадрове рішення щодо командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ", – зазначив Рустем Умєров на сторінці у Facebook.

Також варто додати, що Рустем Умєров сказав про те, що наразі генерал-майор Віктор Хоренко потрібен на іншому напрямку, тому він продовжить службу у Міністерстві оборони України.

Крім того, очільник оборонного відомства зазначив, що він не буде коментувати причини та передумови щодо змін керівних посад під час повномасштабної війни проти Росії. Все через те, що, за словами Рустема Умєрова, такі дії нададуть ворогу змогу послаблювати Україну.

Водночас 3 листопада на сайті президента України з'явився указ №728, згідно з яким новим командувачем ССО став полковник Лупанчук Сергій Костянтинович.

Крім того, варто додати, що Віктор Хоренко понад рік займав пост командувача Силами спеціальних операцій Збройних сил України, адже Володимир Зеленський ще влітку 2022-го року призначив на цю посаду бригадного генерала Хоренка. Однак, в листопаді військового було звільнено.

Призначення нового командувача Сил тероборони

Як ми писали раніше, 9 жовтня з посади командувача Сил територіальної оборони звільнили Ігоря Танцюру, такий указ був опублікований на сайті глави держави Володимира Зеленського.

"Звільнити Танцюру Ігоря Івановича з посади командувача Сил територіальної оборони Збройних сил України",— йшлося в указі №678/2023.

Водночас указом №679/2023 командувачем Сил ТрО призначено генерал-майора Анатолія Баргилевича.

Відомо також, що Ігор Танцюра очолював Сили територіальної оборони з травня 2022 року до 9 жовтня 2023 року.

Нагадаємо, які доручення дав президент міністрам. Також ми писали, що відомо про звільнення представників Міноборони.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.