Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Путін не має перемогти: президент Чехії різко висловився щодо РФ

За словами чеського лідера, країни Євросоюзу й надалі повинні надавати допомогу Україні, Росія має вивести свої війська

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Петер Павел закликав не припиняти допомогу Україні

Фото: Вікіпедія, Генштаб ЗСУ/Facebook. Колаж: Pro Війну

Євросоюз має дотримуватися рішучої позиції щодо Росії через широкомасштабну війну проти України. Ворогу не треба йти на поступки.

Про це повідомив президент Чехії Петр Павел на засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі.

Чеський лідер наголосив, що невиправдана та неспровокована агресія РФ "не може залишитися безкарною".

"Путін не повинен перемогти", – зазначив Павел.

Крім того, президент Чехії впевнений, що Захід має продовжувати надавати допомогу Україні й застеріг від "втоми від війни".

"Ми повинні боротися за розв'язку у війні, яка забезпечить перемогу та процвітання України. Росія повинна зазнати поразки та повинна відвести війська", – сказав він під час виступу.

Крім того, Павел виступив за запровадження нових санкцій проти РФ, зазначивши при цьому, що "через незадоволені імперські амбіції кожен європейський громадянин відчуває на собі наслідки війни".

Також чеський президент закликав до розширення ЄС та співпраці з трансатлантичними союзниками.

"Наша європейська безпека ґрунтується на партнерстві та демократії. Однак забезпечення миру не може обмежуватися кордонами ЄС. Нам потрібно налагодити міцніші зв'язки з нашими трансатлантичними союзниками. Відкиньмо суперництво", – сказав чеський президент.

За його словами, вибори до Європарламенту-2024 стануть серйозним випробуванням демократії через поширення дезінформації та зростання популярності популістських партій і кандидатів у зв'язку з поточною соціально-економічною ситуацією.

Чому не можна зупиняти постачання зброї

Раніше ми писали про те, що радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк дав коментар з приводу можливого припинення постачання зброї. На думку політика, західні союзники ні в якому разі не мають права переставати надавати нашій державі необхідну допомогу, адже це може призвести до виникнення нових конфліктів. Тобто, Росія може здійснити тоді чергову агресію проти будь-якої іншої країни.

"До речі, коли хтось із представників західних консервативних еліт говорить про необхідність призупинити військову допомогу Україні, мені хочеться поставити пряме запитання: а які мотиви вами керують? Чому ви так наполегливо проти… знищення російської армії, яка десятиліттями лякала країни демократії, і чому ви проти різкого скорочення можливості Росії проводити "спеціальні руйнівні операції" в різних країнах та на різних континентах?", – пише Подоляк.

Крім цього, український політик додав, що йому дуже хочеться дізнатися, чому деякі представники іноземних країн прагнуть, щоб росіяни змогли зміцнити свою армію, а також відновити роботу власного військово-промислового комплексу. Це, на думку Подоляка, може призвести до того, що країна-агресор на чолі з диктатором Путіним може шукати нові можливості для вторгнення в інші держави. Тож цього в жодному випадку не можна допускати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що деякі союзники невдоволені діями української влади. Також ми повідомляли, який коментар дав Володимир Зеленський з приводу корупційних злочинів в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.