Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Остін та Шаппс обговорили подальшу підтримку України – деталі

Очільники Міноборони Британії та США провели зустріч, в рамках якої були обговорені питання щодо ситуації в Україні

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Grant Shapps/Facebook, Lloyd Austin/Facebook. Колаж: Pro Владу

Зустріч Остіна та Шаппса

Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook, Grant Shapps/Facebook, Lloyd Austin/Facebook. Колаж: Pro Владу

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс завітав до Сполучених Штатів, де він зустрівся з очільником Пентагону Ллойдом Остіном. Під час зустрічі обговорювалася війна в Україні.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства оборони Сполучених Штатів.

Зустріч Шаппса та Остіна

Після зустрічі представник Сполучених Штатів заявив, що вони разом з Британією й надалі працюють над вирішенням проблем у світі, зокрема мова йде про:

  • ситуацію в Секторі Гази та Ізраїлі;
  • дії з боку повстанців-хуситів, яких підтримує Іран;
  • війну в Україні.

Остін додав, що США та Велика Британія й надалі будуть стояти разом з Україною та підтримувати нашу державу, адже вже невдовзі розпочнеться третій рік повномасштабної війни проти агресора.

"Я з нетерпінням чекаю на обговорення шляхів, за допомогою яких ми можемо продовжувати зміцнювати спроможність України захищати свою суверенну територію", – йдеться у заяві міністра оборони США.

Крім того, деякі експерти вважають, що 2024-й рік може стати доволі важким для України.

Яка зброя потрібна Україні

Раніше ми писали про те, що очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов під час інтерв'ю виданню CNN розповів, яке озброєння насамперед потрібно Україні для боротьби проти Росії.

Зокрема, важливу роль на фронті відіграють:

  • боєприпаси;
  • снаряди до артилерійських систем.

За словами Буданова, Україні потрібно, щоб союзники постачали якомога більше такого озброєння, адже без цього воювати складно.

"Україна також потребує різкого збільшення кількості гармат, незалежно від їхнього віку та типу. Роки бойових дій завдають шкоди українським далекобійним гарматам", – додав він.

Крім того, Буданов зазначив, що зараз ситуація з безпілотниками на фронті є майже рівною, однак, росіяни намагаються якомога частіше використовувати їх. Також на думку розвідника, важливу роль у боротьбі проти агресора могли б відіграти американські штурмовики А-10.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому Сполучені Штати не повинні затягувати з допомогою для України. Також ми повідомляли, що президент Польщі розповів, за яких умов Україна може здобути перемогу над Росією.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.