Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Одного разу замало: СБУ знову прийшла до будинку Шуфрича з обшуками

Адвокат нардепа, який наразі перебуває під вартою, озвучив свою думку щодо того, що відбувається

Фото: УНІАН, СБУ. Колаж: Pro Гроші

У будинку нардепа Шуфрича у Козині відбуваються нові обшуки

Фото: УНІАН, СБУ. Колаж: Pro Гроші

Служба безпеки України пізно ввечері, 18 вересня 2023 року, розпочала нові обшуки у помешканні затриманого кілька днів тому нардепа від забороненої у нашій країні парті "ОПЗЖ" Нестора Шуфрича.

Про це сказав його адвокат Олександр Тананакін.

Він заявив, що силовики влаштували обшук без рішення суду. Метою таких дій, на думку адвоката, є бажання правоохоронців забрати з дому нардепа цінні речі, картини та антикваріат.

"Обшуки без рішення суду з метою вивезти з помешкання усі цінні речі. Подальша доля цих як і причина цього нічного перформансу за відсутності господаря будинку, незрозуміла", — сказав він.

Додамо, що станом на 22:20 у Службі безпеки України жодних офіційних коментарів щодо обшуку у будинку Нестора Шуфрича не надавали.

Підозра Шуфричу

Ми вже писали, що 15 вересня до будинку Нестора Шуфрича у Козині завітала СБУ. За інформацію журналіста Юрія Бутусова, політика запідозрили у причетності до російської шпигунської мережі та розповсюдженні російської пропаганди на українському телебаченні. А під час обшуку в помешканні нардепа знайшли георгіївські стрічки, медалі та кітелі Збройних сил Росії. Згодом в СБУ заявили, що інкримінують Нестору Шуфричу державну зраду.

Пізніше того ж дня у Печерському районному суді Києва політику обрали запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту без права внесення застави.

Чим відомий Нестор Шуфрич

Він, зокрема, ще з 2014 року заперечує збройну агресію Росії проти України. Так, на думку Шуфрича, на Донбасі триває громадянська війна, до якої наш сусід нібито не причетний. В українській політиці Нестор Шуфрич з'явився на початку 2000-х років і відтоді завжди перебував у складі партій, які підтримували проросійські погляди.

А ще Нестор Іванович є власником досить серйозного бізнесу на якому заробляє й досі. Так, станом на 2023 рік, як свідчать дані реєстрів, Нестор Шуфрич володіє:

  • мисливським клубом Кремінка у Закарпатській області та вісьмома об’єктами нерухомості;
  • ТОВ Вітал плюс у Закарпатській області. Фірма спеціалізується на виробництві соків;
  • ТОВ Рейтинг, яка займається продажем автомобілів.

Але, як свідчать дані Youcontrol, компанії групи Шуфрича, які працюють у сфері паливно-енергетичного комплексу, нерухомості та будівництва, транспортних перевезень і сільського господарства, у більшості оформлені на представників родини та його помічників.

Раніше ми розповідали про депутатів-зрадників, які втекли з України ще до початку повномасштабної війни. Також ми писали, яка неприємність спіткала відомого олігарха Ігоря Коломойського.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.