Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Кличко став власником розкішного маєтку у Гамбурзі — що відомо

Крім розкішного маєтку у Гамбурзі, Віталій Кличко зареєстрував будинок для відпочинку на Київщині та фірму в США

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Владу

Свій маєток у Гамбурзі Кличко переписав на колишню дружину

Фото: УНІАН, КМДА. Колаж: Pro Владу

Мер Віталій Кличко під час повномасштабної війни з Росією задекларував елітну нерухомість під Києвом та в Німеччині. Також чиновник володіє мільйонами гривень доходів.

Про це йдеться в його декларації на сайті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Нерухомість Кличка

За даними реєстру, 20 грудня 2023 року Віталій Кличко отримав елітний будинок у Гамбурзі (Німеччина) як погашення заборгованості від компанії Maximum I, LLC, яка, за даними ЗМІ, належить його брату Володимиру.

Того ж дня Володимир Кличко повернув старшому брату 6,75 млн грн у грошовій формі.

Отриманий у власність будинок у Гамбурзі Віталій Кличко переоформив на свою колишню дружину.

Згідно з Договором про поділ майна подружжя від 20 грудня 2023 року, Наталія Єгорова при розлученні з Віталієм Кличком отримала від нього понад 6,7 мільйона гривень (саме таку суму становить частина повернутого боргу меру Києва від його брата Володимира).

Також Кличко є власником величезного будинку відпочинку, розташованого у Вишгородському районі Київської області в місті Лютіж. Площа нерухомості становить 785,5 квадратних метрів, вартість майна — понад 69 мільйонів гривень.У власність мера Києва цей будинок перейшов від дружини Наталії Єгорової в процесі поділу майна при розлученні.

Крім того, колишня дружина Кличка зареєструвала на нього автомобіль Land Rover 2013 року випуску та вартістю понад 911 тисяч гривень.

Бізнес Кличка в США

У травні 2023 року Кличко задекларував також фірму в США, він володіє всім пакетом акцій. Вартість 100% частки корпоративних прав у грошовому вираженні на дату набуття становить 245 мільйонів 587 тисяч 220 гривень.

Фірма, якою володіє мер столиці Віталій Кличко, має назву ТОВ "МАКСІМУМ І ЛТД". Найменування юридичної особи англійською — MAXIMUM I, LLC. Реєстраційний номер: LLC28884-2004.

Яка зарплата Кличка у 2023 році

Журналісти з’ясували, що у 2023 році заробітна плата голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка варіювалась від 60 до 69 тисяч гривень.

В Україні відновили подання електронних декларацій

Як ми зазначали раніше, наприкінці 2023 року український парламент вирішив повернути обов'язкове е-декларування, але відхилив вимогу відкрити реєстри одразу. За схвалення закону в цілому проголосували 329 депутатів.

Пропонуємо дізнатися, які статки задекларував чинний голова МЗС України Дмитро Кулеба.

Також ми повідомляли, що деяким українцям дозволять не декларувати доходи. Нагадаємо, декларування може бути введено для всіх українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.