Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Інтернет пам’ятає все: Олексій Резніков знімався у серіалі з російськими акторами

Колишній міністр оборони Олексій Резніков з’явився в одному серіалі з російськими акторами

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Резников знімався у серіалі "Нюхач"

Фото: скрин. Колаж: Pro Владу

Мова йде про четвертий сезон популярного детективного серіалу "Нюхач". Резніков постав у ньому в ролі нотаріуса.

В Україні серіал виходив на телеканалі ICTV з 2013 по 2019 рік. В Росії його транслювали на "Першому каналі".

До всього, у 2018 році його перегляд заборонили на території України. Це сталося через те, що у серіалі, окрім Резнікова, знімався також актор Николай Чиндяйкин, щодо якого Зеленський запровадив санкції.

Крім того, в акторському складі був і Олександр Фісенко, внесений до "чорного списку" Мінкульту за антиукраїнські вислови та порушення кордонів.

Варто зауважити, що тоді серіал продовжили транслювати на телебаченні.

Рада звільнила Резнікова з посади міністра оборони

Раніше ми писали, що Верховна Рада України 30 листопада 2023 року підтримала пропозицію президента Володимира Зеленського про відставку міністра оборони Олексія Резнікова. За відповідне рішення проголосувало 327 депутатів.

Резніков був призначений міністром оборони 4 листопада 2021 року. Під час його керівництва Міністерство оборони України отримало значну підтримку від міжнародних партнерів, зокрема, було отримано постачання сучасного озброєння та військової техніки.

Однак, у ЗМІ неодноразово з'являлися повідомлення про скандали, пов'язані з закупівлями Міноборони продуктів та амуніції за завищеними цінами. Ці скандали, ймовірно, стали однією з причин відставки Резнікова.

Новим міністром оборони України призначений Рустем Умєров, який до цього часу обіймав посаду голови Фонду державного майна України. Умєров має досвід роботи у військовій сфері, зокрема, він був начальником управління оборонних закупівель Міністерства оборони України.

Як змінювали міністра оборони

Процес зміни керівництва Міністерства оборони України розпочався 3 вересня 2023 року, коли Резніков і Умєров подали заяви про звільнення. Заяви були розглянуті відповідними комітетами Верховної Ради України. Комітет з питань безпеки розглянув заяву Резнікова, а Комітет з питань економіки – заяву Умєрова.

Наступним етапом було голосування в Раді з метою схвалення відставки обох посадовців. Для підтвердження цих рішень потрібно було набрати більшість голосів у Верховній Раді, яка складається з 226 депутатів.

Після схвалення відставки розпочався процес призначення нових кандидатів на посади. Президент України запропонував кандидатуру нового міністра оборони, а саме Рустема Умєрова. Після цього комітети Верховної Ради ухвалили нововведення остаточно.

Раніше ми повідомляли, скільки заробляють Шмигаль та інші міністри в Україні. Також сайт Pro Гроші писав, що відомо про скандал із закупівлями курток військовим за завищеними цінами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.