Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Головні зрадники України: що відомо про одіозних нардепів ОПЗЖ

Розповідаємо, чим зараз займаються колишні члени партії "Опозиційна платформа – за життя"

Фото: СБУ

Одіозні нардепи ОПЗЖ

Фото: СБУ

Велика кількість колишніх народних депутатів України виявились зрадниками. Зокрема, серед них слід виділити членів ОПЗЖ, більшість партійців якої є колишніми народними обранцями від всім відомої "Партії регіонів".

Ми зібрали для вас інформацію, де зараз знаходяться та чим займаються колишні члени ОПЗЖ.

Віктор Медведчук

Одним з найбільш одіозних депутатів від ОПЗЖ вважається Віктор Медведчук, колишній кум російського диктатора Путіна, який ще минулого був затриманий Службою безпеки України.

Згодом Медведчука обміняли на українських військовополонених та позбавили фактично всього, що його пов'язувало з Україною, починаючи від мандату та закінчуючи громадянством.

Зараз відомо, що одіозний політик-зрадник проживає у Москві.

Ілля Кива

Ще один політик з ОПЗЖ, який прославився своєю активною підтримкою Володимира Путіна та загалом цілої Росії – Ілля Кива. Він під перебування в Україні досить часто звинувачував владу та підтримував інтереси Кремля. Зокрема, Кива навіть вітав з днем народження російського диктатора Володимира Путіна.

За місяць до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Ілля Кива покинув територію нашої держави та поїхав до Росії. Він отримав доволі велику кількість підозр, в тому числі і за державну зраду. Зараз Кива досі проживає в Росії та регулярно бере участь у пропагандистських ток-шоу, де висловлюється проти України.

Нестор Шуфрич

Ще один любитель "російського миру" – Нестор Іванович Шуфрич. Депутат ОПЗЖ з початком війни не втік до іншої країни, однак, незважаючи на це, одіозний нардеп все рівно зумів втрапити в серйозний скандал.

Зокрема, декілька місяців назад в будинку Шуфрича в селі Козин, що на Київщині Служба безпеки України провела обшуки. Під час них у Шуфрича було знайдемо доволі багато речей, які свідчили про його прихильність до Росії.

Також нардеп фігурує у справі, що пов'язана з мережею агентів, яка була створена колишнім українським депутатом Сівковичем та представниками ФСБ.

Наталія Королевська

Буквально за два тижні до повномасштабного вторгнення Росії з країни втеклка ще одна скандальна депутатка. Мова йде про Наталію Королевську, яка теж була в партії ОПЗЖ.

Відомо, що вона разом зі своїм чоловіком Юрієм Солодом, який теж був депутатом, втекли до Латвії. Крім того, слід додати, що їй було оголошено підозру щодо махінацій, які пов'язані з невірно вказаними даними в декларації. Все через те, що депутатка не додала інформацію про власне майно в Росії.

Вадим Рабінович

Ще один народний депутат, який теж немало запам'ятався українцям – Вадим Рабінович. З початком війни виїхав з України до Ізраїлю. Однак, через свої серйозні висловлювання Рабіновичу висунули підозру за посягання на територіальну цілісність, також його було заочно заарештовано.

Крім того, Рабіновича було позбавлено не лише депутатського мандату, а й загалом, громадянства України.

Нагадаємо, раніше ми писали, чи залишили Нестора Шуфрича під вартою. Також ми повідомляли, що було знайдено у будинку скандального народного депутата.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.