Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Чи залишили нардепа Шуфрича під вартою? Яке рішення Апеляційного суду Києва

Згідно з рішенням суду, проросійського народного обранця Нестора Шуфрича залишили під вартою без можливості внесення застави

Фото: ОПЗЖ, СБУ. Колаж: Pro Владу

Нестора Шуфрича суд вирішив залишити під вартою

Фото: ОПЗЖ, СБУ. Колаж: Pro Владу

Київський апеляційний суд не змінив запобіжний захід проросійському нардепу Нестору Шуфричу. Його залишили під вартою.

Про це повідомляють журналісти із залу суду в середу, 11 вересня.

11 жовтня захист просив скасувати арешт Шуфрича. Своєю чергою, прокурори висловились проти задоволення апеляційної скарги захисників нардепа.

Заслухавши сторони та порадившись у нарадчій кімнаті, колегія суддів залишила без змін ухвалений судом першої інстанції запобіжний захід щодо Шуфрича у вигляді утримання під вартою.

15 вересня Печерський районний суд Києва на два місяці заарештував Шуфрича. При цьому для нього не передбачили можливості внесення застави.

У чому підозрюють Шуфрича

Як ми вже писали, СБУ провела обшуки в будинку народного депутата Нестора Шуфрича. Журналісти повідомляють, що він є фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної колишнім народним депутатом Сівковичем, а також співробітниками Федеральної служби безпеки.

За інформацією СБУ, головним завданням Нестора Шуфрича було розповсюдження російської пропаганди під час виступів на українських, а також на російських телеканалах. Крім того, колишній голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова активно просував антиукраїнську політику та підтримував інтереси Кремля.

За такі дії Нестор Шуфрич отримав підозру у державній зраді.

Шуфрича звільнили з посади голови комітету ВР

Як відомо, 20 вересня Нестора Шуфрича було звільнено з посади голови комітету Верховної Ради з питань свободи слова. Але він й надалі залишиться одним з трьох членів цього комітету.

Скоріш за все, на цій посаді його замінить інший, теж доволі скандальний нардеп від партії "Слуга Народу" 29-річний Євгеній Брагар. Зараз він обіймає посаду заступника цього комітету, однак, за словами Гончаренка, вже невдовзі він зможе його очолити.

Брагар відомий тим, що ще до початку повномасштабного вторгнення пропонував пенсіонерці продати свою собаку для того, щоб розплатитись за комунальні послуги.

Нагадаємо, ми повідомляли, що під час обшуків в будинку Нестора Шуфрича знайшли багато "цікавого". Крім того, ми писали про те, що підозру у держзраді отримав і колишній народний депутат Сергій Поліщук.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.