Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

США вирішили так вперше: як Путін спустошив кишені російських олігархів

Розповідаємо, яку суму підсанкційних коштів олігархів РФ передали Україні та на що планують виділити

Фото: сайт Кремля, УНІАН. Колаж: Pro Владу

США передали Україні гроші російських олігархів

Фото: сайт Кремля, УНІАН. Колаж: Pro Владу

США впевнено висловлюють свою підтримку Україні кожен день. Допомога цієї країни сягає фантастичних масштабів. Нещодавно також стало відомо, яку суму конфіскованих коштів російських олігархів вперше передали Україні та на що їх планують виділити.

Про це Ентоні Блінкен сказав під час візиту до Києва 6 вересня на пресконференції з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

"Окрім потреб безпеки України, ми вперше передаємо Україні активи, конфісковані у російських олігархів, що потрапили під санкції, які тепер будуть використані для підтримки українських ветеранів війни. Ті, хто уможливив агресивну війну Путіна, мають за це заплатити", – сказав Блінкен.

Як йдеться у повідомленні Держдепу щодо допомоги США для України, $5,4 млн конфіскованих активів олігархів РФ будуть виділені на підтримку реінтеграції та реабілітації ветеранів.

Допомога США також буде включати:

  • $175 мільйонів які підуть на компоненти систем ППО, ракети для HIMARS, боєприпаси, амуніцію та системи зв'язку;
  • $100 мільйонів на забезпечення довгострокових військових потреб;
  • $90,5 мільйона – на гуманітарну допомогу з розмінування;
  • $300 мільйонів – на підтримку зусиль правоохоронних органів з відновлення та підтримання правопорядку на звільнених територіях, у тому числі в містах і селищах, що зазнають безперервних обстрілів з боку Росії;
  • $206 мільйонів будуть спрямовані на гуманітарну допомогу, включаючи продовольство, воду та притулок для вимушених переселенців в Україні, а також біженців за кордоном;
  • $203 мільйони – на підтримку прозорості та підзвітності інституцій, посилення ключових реформ, пов'язаних з боротьбою з корупцією, верховенством права та правосуддям, а також на розслідування воєнних злочинів, скоєних Росією.

Загалом, як оголосив держсекретар США Ентоні Блінкен, Вашингтон планує виділити для допомоги Україні понад мільярд доларів.

Візит Блінкена до Києва

Держсекретар Сполучених Штатів під час свого візиту зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою та прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Ентоні Блінкен висловив своє враження від мужності української армії та всього народу. Крім того, він особисто подякував керівництву України за їхню роль у цьому контексті.

"Я тут передусім для того, щоби продемонструвати нашу тверду підтримку України. Ми бачили хороший прогрес у контрнаступі. Ми хочемо подбати про те, щоб в України було те, що їй необхідно не лише для успішного контрнаступу, але й у довгостроковій перспективі, щоби вона мала хороші важелі стримування, сильні оборонні спроможності, щоби агресія не повторилася", — сказав Блінкен.

Також держсекретар зазначив, що США і надалі мають намір надавати необхідну допомогу Україні.

Раніше ми писали, як Кулеба відреагував на критику української армії. Також розповідали, які вимоги має виконати Україна для вступу в ЄС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.