Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Новий тендер від Укрзалізниці — на що планують виділити майже 2 мільярди

Вже невдовзі Укрзалізниця може оголосити проведення чергового тендеру на закупівлю нових вагонів

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Новий тендер Укрзалізниці

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Укрзалізниця досить часто впроваджує зміни, завдяки яким клієнти отримують більше комфорту при подорожах поїздами. Нещодавно стало відомо про ще один тендер, який невдовзі проведе компанія.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Що відомо про новий тендер УЗ

Зі слів представника Укрзалізниці, вже найближчим часом компанія може провести тендер на закупівлю 44 вагонів. Його сума буде складати 1,9 мільярда гривень, а самі вагони можуть бути поставлені у 2024-2025 роках. Очікується, що на цей тендер від УЗ вийде Крюківський вагонобудівний завод.

"Для нас дуже важливо розуміти позицію держави в цьому питанні, оскільки з боку пасажирів запит на поліпшення сервісу у вагонах величезний. Усі нові вагони, зокрема й вагони після капітально-відновлювальних ремонтів, сприймаються дуже позитивно", – повідомив голова УЗ.

Також, за словами Лященко, всі вагони, які будуть закуплені після проведення тендеру, матимуть покращення укомплектування. Зокрема, купе та туалети будуть пристосовані для людей з інвалідністю.

Додамо, що за словами представника Укрзалізниці, у 2024-му році компанія планує провести ще один тендер на закупівлю вагонів в кількості 100 штук. На такий тендер може бути виділено близько 5 мільярдів гривень.

Укрзалізниця провела тендер на 80 мільйонів гривень

Раніше ми писали про те, що УЗ провела тендер на 80 мільйонів гривень. Його суть полягає в тому, що філія "Головний інформаційно-обчислювальний центр АТ "Укрзалізниця" успішно провела тендер, а також уклала договір з фірмою "Віннком" Україна" стосовно розгортання телекомунікаційних мереж у потягах Інтерсіті.

Якщо вірити оприлюдненим даним, то стає відомо, що ця угода передбачає реалізацію монтажу, проєктних робіт, а також пусконалагодження обладнання з метою забезпечення доступу до бездротового інтернету пасажирів потягу. Відомо, що бездротовий інтернет буде у 16 поїздах, зокрема:

  • 10 Hyundai HRCS2;
  • 2 Skoda EJ675;
  • 2 ЕКр-1 "Тарпан";
  • 2 МПЛТ.

Клієнти Укрзалізниці зможуть скористатися безплатним інтернетом завдяки технологіям LTE, WiFi та Starlink.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий сервіс від Укрзалізниці. Також ми повідомляли про додаткові маршрути у вересні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.