Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зрада від західних сусідів: в Румунії хочуть анексувати українські території

Представник румунського парламенту зробив гучну заяву, що стосується "можливої анексії" українських територій

Фото: Claudiu Tarziu/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

В Румінії хочуть анексувати території України

Фото: Claudiu Tarziu/Facebook, Unsplash. Колаж: Pro Владу

Угорські політики неодноразово заявляли про наміри "повернути собі" Закарпаття. Однак, тепер схожі заяви почали лунати з боку інших сусідів.

Про наміри анексувати українські території заявив лідер румунської ультраправої партії AUR Клаудіу Тарзіу.

Зрада від Румунії

Під час виступу румунський політик заявив про те, що вони "готові анексувати" деякі українські регіони та пожертвувати членством в НАТО. Зокрема, Тарзіу зазначив, що насамперед мова йде про Бессарабію та Північну Буковину, які деякий період своєї історії входили до складу Румунії. Також він згадав і про Закарпаття.

"Ми не будемо справді суверенними, поки не реінтегруємо румунську державу в її природних кордонах. Бессарабія має повернутися додому. Північна Буковина не може бути забута, південна Бессарабія, Герца, Закарпаття, все, що належало і належить румунській нації, має повернутися в кордони держави", – йдеться у заяві Тарзіу.

Крім того, лідер ультраправої партії заявив, що вони готові вийти з Північноатлантичного альянсу задля того, щоб покращити відносини з Росією.

Чому не потрібно затримувати допомогу

Раніше ми писали про те, що під час інтерв'ю німецькому телеканалу ARD президент України Володимир Зеленський розповів, як затягування допомоги від Сполучених Штатів може вплинути на ситуацію в Україні.

Зокрема, він вважає, що дії США також можуть зробити свій вплив на Європу, тому тут наслідки можуть бути доволі серйозні.

"Ні зброєю, ні фінансово. Чому? Тому що, напевно, якби вся Європа об'єдналась, вона б змогла дати достатньо підтримки Україні, але США мають такий вплив, й коли сигнали не дуже позитивні, вони мають такий самий вплив на деяких лідерів Європи", – сказав президент.

Зеленський перерахував такі наслідки затягування допомоги від США:

  • можливий дефіцит фінансів;
  • можливий дефіцит озброєння;
  • союз між Сполученими Штатами та Європою опиниться під загрозою;
  • у випадку, якщо Україна не витримає Європа залишиться наодинці з ворогом.

Сполучені Штати Америки від початку повномасштабного вторгнення надали Україні доволі велику кількість озброєння.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польський президент розповів, що може стати "єдиною надією на перемогу" для України. Також ми повідомляли, що в МЗС розповіли про ситуацію на фронті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.