Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Виборів не буде? Яку заяву підписали представники Ради

Голови фракцій парламенту запевнили, що до кінця війни не буде ані виборів в Раду, ані президентских перегонів

Фото: ОП, Житомирська ОДА. Колаж: Pro Владу

Виборів під час війни не буде

Фото: ОП, Житомирська ОДА. Колаж: Pro Владу

В Україні вже майже два роки триває повномасштабна війни. Саме тому, до завершення воєнного стану не відбудеться ні президентських, ані парламентських виборів.

Про це йдеться у Заяві, підписаній головами парламенстких фракцій.

Згідно з текстом документу, вибори відбудуться лише через 6 місяців після скасування військового стану.

Документ був підписаний в закритому режимі. Захід відбувся в селищі Тур’я Пасіка Закарпатської області з 10 по 12 листопада.

"Майбутні вільні та чесні національні вибори (парламентські, президентські) проводяться після завершення війни та завершення дії воєнного стану із часом, достатнім для підготовки проведення виборів (не менше шести місяців після закінчення воєнного стану) на основі чинного Виборчого кодексу", – йдеться у документі.

Політики переконані, зо майбутні загальнонаціональні вибори матимуть величезне значення для демократичних перспектив України і що вони повинні бути проведені з дотриманням міжнародних стандартів.

"Ми також усвідомлюємо, що внаслідок війни та її наслідків, проведення виборів буде пов’язане з унікальними викликами, які потребуватимуть широкого політичного консенсусу для їх успішного вирішення. Тому в рамках наступного Діалогу Жана Моне ми продовжимо наш обмін думками щодо принципів, що можуть стати наріжними каменями майбутніх виборів в Україні" ,– заявили народні обранці.

Чи відбудуться президентські вибори навесні 2024 року – заява Зеленського

Як ми зазначали раніше, президент України Володимир Зеленський вважає, що нові вибори глави держави наразі не на часі, бо варто сконцентрувати увагу на боротьбі з Росією.

Станом на зараз не варто готуватися до нових перегонів, варто концентруватися на боротьбі проти Росії.

Наразі до нових виборів президента в Україні готуватися не час. Слід сконцентруватися на боротьбі проти окупантів. Крім того, президент наголосив, що очікує від відповідних структур та органів влади "конкретних відповідей" щодо завдань, які об’єктивно стоять зараз перед Україною.

Нагадаємо, Арестович вирішив балотуватися у президенти. Також ми писали, скільки могли б коштувати вибори в Україні у 2024-му році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.