Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Повітряних тривог поменшає? Зеленський доручив розробити план дій при злеті МіГ-31К

Під час засідання ставки президент України Володимир Зеленський дав важке доручення уряду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Зеленський дав доручення уряду

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Владу

Міністерств оборони, Кабінет міністрів та Генеральний штаб мають знайти рішення, аби при злеті російського винищувача МіГ-31К не "паралізувало всю країну на години". Йдеться про повітряні тривоги.

Про це очільник держави повідомив на своїй сторінці в Telegram.

Крім цього, обговорювалися питання щодо воєнний дій наступного року. Зокрема, учасники засідання заслухали доповідь міністра оборони Рустема Умєрова про потреби воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах – в усьому необхідному для подальшої деокупації України.

Зеленський перерахував найнебезпечніші регіони України

Раніше ми писали, що за словами президента України Володимира Зеленського, Росія продовжуватиме здійснювати підступні удари по території України, небезпеку не варто ігнорувати.

Громадянам України не варто ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Попри посилення протиповітряної оборони, небезпека нових масованих ударів Росії залишається вкрай значною.

Український лідер нагадав, що тільки у ніч проти 1 листопада сили протиповітряної оборони знищили 18 російських дронів-камікадзе та одну крилату ракету. Збиття ворожих повітряних цілей відбувалось у Полтавській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Однак, на жаль, не минулося і без кількох влучань по території України.

Які регіони зараз найбільш небезпечні

Володимир Зеленський попередив, що значна небезпека через масовані удари із застосуванням дронів та ракет зберігається для таких населених пунктів та регіонів:

  • міста Харків, Запоріжжя, Херсон:
  • населені пункти Херсонської та Донецької областей;
  • Чернігівщина і Сумщина.

"Варто бути уважними й не ставитися до небезпеки легковажно", – наголосив Зеленський.

Зеленський привідкрив дані про втрати України у війні

Також ми зазначали, що під час виступу президент України почув чимало заяв від представників інших країн про те, що наша держава нібито не може тривалий час протистояти ворогу. Все через те, що кількість населення Росії вчетверо більша, ніж населення України.

Сам президент у відповідь на такі заяви сказав, що він не може ділитися втратами української армії на війні проти Росії, однак, вони менші приблизно в 5 разів.

Крім того, президент також згадав і про можливий переговорний процес. Він заявив, що для початку російські війська повинні покинути територію нашої країни. Вже після цього можна буде розпочати дипломатичну роботу для закінчення війни. Також Зеленський зазначив, що саме такий шлях закладається в основі української формули миру.

Раніше ми повідомляли, що українські військові досягли певних успіхів на лівому березі Херсонської області. Також ми писали, чому союзникам вигідно надати Україні більше ППО напередодні зими.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.