Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Окупанти скористаються моментом: Данілов оцінив загрозу виборів під час війни

Розповідаємо про те, чому, за словами секретаря Ради національної безпеки та оборони, проводити вибори під час війни може бути небезпечно

Фото: УНІАН, Олексій Данілов/Facebook. Колаж: Pro Владу

Данілов розповів про проведення виборів в умовах війни

Фото: УНІАН, Олексій Данілов/Facebook. Колаж: Pro Владу

Нещодавно деякі міжнародні та українські експерти почали активно обговорювати тему можливого проведення виборів в Україні. Проте, на думку секретаря РНБО Олексія Данілова, це не так просто, як здається на перший погляд.

Про це Данілов заявив на Київському безпековому форумі.

Чому вибори під час війни — це небезпечно

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов вважає, що проведення виборів під час воєнного стану є не дуже хорошим варіантом. Він це пояснює тим, що в першу чергу, проведення виборів під час війни — це дестабілізація в країні, яка обов'язково зіграє на користь агресора.

"Що таке вибори, перш за все? Це змагання платформ, це величезні дискусії, це зʼясування, куди має рухатися країна. Мова ж іде про вибори до Верховної Ради й вибори президента. Ви уявляєте собі, як в стані війни будуть розгортатися такі дискусії? Чим буде користуватися Росія, якими ІПСО, якою агентурою, яка потужно почищена, але, на жаль, почищена не вся", – пояснив Данілов.

Також секретар Радбезу зазначає, що у разі проведення виборів під час війни держава не зможе забезпечити право голосування для кожного українця, адже доволі велика частина наших територій знаходиться під контролем окупантів.

"Дехто у США нам починає розповідати про Ізраїль. Перепрошую, Ізраїль не мав такої активної фази війни. Ви уявляєте собі війну 41-45 років? Скажіть, будь ласка, де вони відбувалися? Давайте повернемося в минуле століття і згадаємо, коли почався розвал Росії, коли почався рух більшовизму? Він почався після того, коли під час Першої світової почали зʼясовувати стосунки, коли агітатори в окопах почали агітувати за радянську владу та іншу нісенітницю", — додав секретар Радбезу.

Таким чином, Данілов категоричного висловився проти проведення як парламентських, так і президентських виборів в умовах активної фази війни.

Навіщо росіянам вибори на окупованих територіях

Раніше ми писали про те, що секретар Радбезу Данілов розповів, для чого росіяни хочуть проводити вибори на окупованих територіях.

На думку українського високопосадовця, проведення виборів на тимчасово окупованих територіях можуть свідчити лише про те, що таким способом росіяни хочуть продовжити процес русифікації українського населення. Також, з його слів, росіяни намагаються "затягти" до своєї армії якомога більше українців, однак для цього їм треба видати паспорти РФ.

"Одне з основних завдань, яке вирішує російська влада проведенням так званого "единого дня голосования", – це введення тимчасово окупованих територій до правового поля рф з метою розбудови мобілізаційної інфраструктури, примушення до прийняття російського громадянства і підготовка "нових громадян рф" до насильницького призову до росармії", — написав Данілов.

Крім того, секретар РНБО відзначив, що Україна намагається всіляко руйнувати методи русифікації, які використовує Кремль. Зокрема, мова йде про ліквідацію так званих адміністрацій та колаборантів.

Раніше ми повідомляли про нову хвилю мобілізації в Україні. Також ми писали про новий закон Зеленського щодо територіального устрою Криму.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.