Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Дорожня карта реформ в Україні – що стане її основою до 2027 року

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, у Концепті врахують всі побажання західних партнерів, а також власні українські напрацювання

Фото: КМУ. Колаж: Pro Владу

Шмигаль назвав основу дорожньої карти реформ в Україні

Фото: КМУ. Колаж: Pro Владу

Основою дорожньої карти реформ в Україні до 2027 року стане Концепт посилення стійкості демократії у державі. У цьому рамковому документі будуть враховані всі пропозиції від країн-партнерів.

Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, у Концепті врахують всі побажання та пропозиції від західних партнерів, а також власне українські напрацювання, серед яких Антикорупційна програма.

Шмигаль уточнив, що державна антикорупційна програма включає 1700 заходів у 15 сферах.

"Це плани з впровадження 63 нових цифрових продуктів, які дозволять суттєво зменшити можливості для будь-яких зловживань", – сказав прем'єр.

Також український чиновник зазначив, що 5 жовтня Міністерство інфраструктури представило свою програму під час форуму "Прозоре відновлення: як попередити реалізацію корупційних ризиків".

"Усі міністерства мають затвердити власні актуальні антикорупційні програми. Це обов'язкова умова виконання державної Антикорупційної програми", – наголосив Шмигаль.

На його думку, відповідні антикорупційні ініціативи неодмінно стануть одним із головних напрямків єдиного Плану реформ до 2027 року в Україні.

Що відомо про закон про викривачів корупції

Як ми розповідали вже раніше, в 2020 році в Україні набув чинності закон, який гарантує право викривачів корупції на отримання винагороди. Ба більше, цей документ звільняє викривачів корупції від юридичної відповідальності у випадку, якщо їхні повідомлення про можливі факти корупції виявляться неточними.

6 вересня минулого року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) впровадило Єдиний портал повідомлень викривачів. Цей портал надає можливість громадянам України повідомляти про випадки корупції, яким вони стали свідками. Крім того, на ньому дозволено подавати анонімні повідомлення.

Український суд відзначився історичним рішенням щодо виплати винагороди викривачу корупції. Людина отримає понад 10 мільйонів гривень.

У понеділок, 2 жовтня, суд затвердив угоду про визнання вини між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та колишнім першим заступником начальника київської податкової служби. У рішенні суду зокрема йшлося про виплату винагороди викривачу в сумі 13 мільйонів 299 тисяч 950 гривень. Це є першим прикладом в Україні, коли людина, яка викрила корупцію, отримала винагороду в такому значущому обсязі.

Раніше ми повідомляли, як тепер українці зможуть отримати керівні посади. Також ми писали, чому в Україні зростає рівень корупції.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.