Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський оприлюднив декларації: як змінитись доходи родини президента

Президент України Володимир Зеленський оприлюднив декларації про доходи та витрати за 2021 та 2022 роки

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Доходи родини президента знизились майже втричі

Фото: ОП. Колаж: Pro Владу

Доходи родини президента України Володимира Зеленського скоротилися майже втричі за 2022 рік. На таке скорочення вплинула низка факторів.

Про це пише офіційне інтернет-представництво глави держави.

Згідно з декларацією за 2021 рік, доходи Зеленського та членів його родини становили 10,8 млн грн, з яких 5,4 млн грн – дохід від продажу державних облігацій.

Доходи родини президента у 2021 році переважно складалися із заробітної плати, відсотків банківських вкладів та доходу від надання нерухомості в оренду. Загалом ця сума становила 5,4 млн грн.

У 2022 році доходи Зеленського та його родини скоротилися до 3,7 млн грн. Це різке скорочення на 64% порівняно з 2021 роком. Основною причиною цього стало тимчасове припинення договорів оренди нерухомості в Україні через повномасштабну війну Росії.

У 2022 році Зеленський та його дружина Олена продовжували отримувати заробітну плату, але її сума була значно нижчою, ніж у 2021 році. Також зменшилися доходи від відсотків банківських вкладів.

Важливо зауважити, що президент залишається власником низки торговельних марок. Зокрема, у 2022 році завершилась реєстрація ще 22 ТМ, яка розпочалася до президенства Зеленського.

Залишок грошових коштів родини президента на кінець 2022 року також скоротився майже на 1,8 млн грн. Інших змін у 2021 та 2022 роках щодо доходів, рухомого та нерухомого майна в родині президента не відбулося.

Що цікавого у декларації Умєрова

Раніше ми писали, що Міністр оборони України Рустем Умєров опублікував свої декларації про майно та доходи за 2021 та 2022 роки.

У 2021 році Умєров заробив майже 3,5 млн гривень, а у 2022 році його дохід зріс до 4,5 млн гривень.

У 2021 році основною статтею його доходу стало відчуження цінних паперів та корпоративних прав, яке принесло йому 2,9 млн гривень. Його дружина задекларувала 3,2 млн гривень доходів, у тому числі 1,5 млн гривень від відчуження цінних паперів та корпоративних прав.

У 2022 році він отримав 4,1 млн гривень доходу від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, а його дружина – 1,7 млн гривень.

Умєров орендує квартиру у Києві площею 80,6 кв. м. Однак, зареєстрований він в іншій квартирі столиці площею 98 кв.м.

Матір міністра володіє будинком у тимчасово окупованому Росією Криму, в місті Бахчисараї площею 196,7 кв. м. Дружина Умєрова орендує квартиру у США площею 137,4 кв. м.

Умєров користується двома машинами: Hyundai Elantra 2014 року випуску та Ford Explorer 2016 року випуску.

Політик є власником 100% ТОВ "Компанія Блек Сі" (корпоративні права передано до управління). Він також має право на придбання корпоративних прав у статутному капіталі компанії Petcube.

Нагадаємо, сім'я "Юзіка" отримала право на користування квартирою за кордоном. Також ми писали, що Денис Шмигаль оприлюднив декларацію про доходи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.