Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Скандальний нардеп поскаржився на побиття у СІЗО – що кажуть у поліції

Адвокат народного обранця повідомив, ща Дубінського побили 5-6 невідомих у темряві, йому потрібне медичне обстеження

Фото: СБУ. Колаж: Pro Владу

Поліція не виявила ознак побиття Дубінського

Фото: СБУ. Колаж: Pro Владу

Народного обранця Олександра Дубінського підозрюють у державній зраді. Він поскаржився 2 грудня, що його побили у Київському слідчому ізоляторі.

Про це розповів у коментарі Суспільному адвокат нардепа Руслан Гладкий.

За словами правника, у Дубінського численні синці та підозра на перелом ребра.

"Допомогу ту, яку ми просимо на сьогоднішній день надати, ніхто нам не надав. приїхала швидка допомога, поміряла сатурацію, температуру, і тиск, тиск підвищений, серцебиття – більша кількість ударів ніж дозволено, лікар підтвердила. Стан, який у нього наразі, він дуже поганий", – сказав адвокат.

Адвокат розповів, що його підзахисного били по всьому тілу одночасно 5-6 людей. Хто саме був нападником невідомо, побиття трапилось у темряві. Дубінський уточнив, що перед побиттям йому наказали перейти до іншої камери Київського слідчого ізолятору.

"Нам потрібно терміново МРТ. Рентген апарат в СІЗО є, але він вихідний. МРТ, щоб зробити сканування внутрішніх органів в СІЗО немає, вести нас в іншу установу відмовляються, а МРТ потрібно також, тому що внутрішні органи, нирки у нього болять. Били точно по тим місцям де не лишається синців: по животу, по зовнішній стороні ноги, тобто синців немає, але все болить і він погано пересувається, йому важко встати навіть", – додав адвокат.

У Нацполіції зазначили, що вже отримали від адвоката Гладкого заяву про побиття народного депутата.

Однак, 3 грудня, в поліції розповіли, що перевірили інформацію про можливе побиття Дубінського в СІЗО. Але ці дані не підтвердилися. Судово-медичне обстеження не виявило наявності тілесних ушкоджень.

Що відомо про справу Дубінського

У яких справах фігурує Дубінський:

  • він отримав підозру у справі щодо виїзду за кордон на основі недостовірних відомостей. Тоді суд зобов’язав його носити електронний браслет, здати закордонний паспорт і за вимогою прибувати до слідчого;
  • також його підозрюють в організації схеми для незаконного виїзду чоловіків за кордон. Депутат заявляв, що ДБР вручило йому підозру "за критику Єрмака та Зеленського";
  • у листопаді СБУ заявила, що Дубінський отримав підозру у державній зраді та причетності до злочинної організації. За даними слідства, він мав позивний "Буратіно" і "входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу ЗС Росії (відоме як ГРУ)".

У ніч на 14 листопада Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід народному депутату Олександру Дубінському у вигляді тримання під вартою на два місяці без альтернативи застави у справі про держзраду.

Шуфрич отримав підозру

Як ми розповідали, правоохоронці раніше прийшли до будинку народного депутата Нестора Шуфрича, під час обшуків його було затримано. Політик був фігурантом справи російської шпигунської мережі, створеної колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем, а також представником Федеральної служби безпеки РФ.

Головне завдання Шуфрича полягало в тому, що він був зобов'язаний активно поширювати кремлівську пропаганду під час участі в телеефірах України та РФ.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній народний депутат України Сергій Поліщук отримав підозру від СБУ. Також ми повідомляли про те, хто з депутатів-зрадників втік з країни ще до початку повномасштабного вторгнення Росії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.