Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Одіозній ведучій Панченко повідомили про нову підозру — які докази зібрала СБУ

У СБУ кажуть, що скандальна колишня ведуча телеканалів Медведчука втекла до тимчасово окупованого Донецька та продовжує вести інформаційно-підривну діяльність на користь РФ

Фото: Instagram Діани Панченко, СБУ. Колаж: Pro Владу

Діані Панченко повідомили про нову підозру в держзраді

Фото: Instagram Діани Панченко, СБУ. Колаж: Pro Владу

Колишній ведучій телеканалів Медведчука Діані Панченко повідомили про нову підозру. Вдалось зібрати докази про державну зраду.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними відомства, слідство встановило, що з жовтня 2022 року й до сьогодні Панченко "за вказівкою з Москви сприяє військово-політичному керівництву РФ у підривній діяльності проти України".

Сама ведуча після роботи на телеканалах кума президента РФ Володимира Путіна виїхала до тимчасово окупованого Донецька. Там вона продовжує інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора.

Фігурантка справи систематично:

  • виправдовує збройну агресію РФ проти України;
  • підтримує та пропагує окупацію територій нашої держави;
  • маніпулятивно висвітлює військово-політичну ситуацію в Україні й закликає наших співгромадян не чинити спротив окупантам.

Подібні розповіді Панченко викладає на своєму You-Tube-каналі, де має майже один мільйон підписників, а також вона розганяє пропагандистські сюжети та публікації через мережу прокремлівських Telegram-каналів.

"На підставі нових фактів злочинної діяльності слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", – зазначається у заяві спецслужби.

У СБУ додали, що оскільки Панченко переховується від правосуддя, зараз "тривають комплексні заходи" щодо притягнення її до відповідальності.

СБУ повідомила про підозру топменеджерці Роснафти

Раніше ми писали про те, що колаборантці Тетяні Грабович також повідомили про підозру. Вона пише книги, в яких вихваляє російського диктатора Володимира Путіна та заперечує існування України.

У СБУ кажуть, що раніше Грабович мешкала у Вінниці й була помічницею колишнього нардепа-регіонала Сергія Ківалова. Але у 2014 році вона переїхала до Москви, де отримала громадянство РФ і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста країни-агресора.

Вона відповідає за фінансування Роснафтою пропагандистських проєктів Кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну.

У своєму профілі в соцмережі Instagram з мільйоном підписників вона заперечувала існування України та постила привітання з нагоди фейкових "виборів" на тимчасово захоплених територіях.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що колишній депутат Сергій Поліщук отримав підозру у держзраді. Також ми повідомляли, хто з народних обранців втік з країни ще до початку повномасштабного вторгнення.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.