Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський зможе його підписати – парламент розблокував законопроєкт про медичний канабіс

В Україні близько місяця тому було прийнято законопроєкт щодо використання медичного канабісу

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Зеленський зможе підписати закон про канабіс

Фото: Володимир Зеленський/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Владу

Медичний канабіс наразі використовують у багатьох країнах світу. У грудні 2023-го року Верховна Рада також прийняла законопроєкт щодо медичного канабісу, однак його було заблоковано.

Про розблокування законопроєкту повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Законопроєкт розблоковано

13 липня 2023-го року Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт, що стосується легалізації медичного канабісу. Згодом, вже у грудні цього ж року законопроєкт було прийнято у другому читанні.

Однак, вже 22 грудня фракція "Батьківщина" внесла до парламенту постанову щодо скасування рішення Верховної Ради про прийняття законопроєкту щодо легалізації медичного канабісу в Україні. Цю постанову внесли шість народних депутатів:

  • Сергій Тарута;
  • Юлія Тимошенко;
  • Григорій Немиря;
  • Олексій Кучеренко;
  • Валерій Дубіль;
  • Сергій Євтушок.

Однак, вже 16 січня знову з'явилася можливість для підписання цього законопроєкту президентом України Володимиром Зеленським, адже проєкт постанови нардепів "Батьківщини" виявився провальним.

Наразі він може підписати законопроєкт про легалізацію цього препарату, після чого закон стане чинним.

Медичний канабіс

До початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну щонайменше 2 мільйони людей потребували застосування медичного канабісу. Зокрема, це стосується осіб, які мають наявні хвороби:

  • Альцгеймера;
  • Паркінсона;
  • онкологічні захворювання;
  • ПТСР (постравматичні стресові розлади);
  • деякі форми епілепсії тощо.

Така потреба в медичному канабісі пояснюється тим, що він діє як обезболююче для пацієнтів. Зокрема, канабіноїди марихуани мають доволі велику схожість з деякими сполуками тіла людини, які відповідають не лише за біль в організмі, а й за інші складові. Зокрема, за сон, настрій, пам'ять та навіть апетит.

Таким чином застосування медичного канабісу дозволяє відновити ендоканабіноїдні системи та тим самим покращити не лише фізичний стан особи, а й самопочуття.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто може стати народним депутатом в Україні. Також ми повідомляли, за що відповідають президент, Верховна Рада та Кабмін.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.