Головна Новини Бюджет Скандали Персони Держава Хроніка

Зеленський привітав українців із Новим 2024 роком – про що говорив президент

Володимир Зеленський у новорічну ніч традиційно звернувся до нас із привітанням, говорив про війну, агресора, допомогу союзників та плани на 2024 рік

Традиційно в останні хвилини старого року президент Володимир Зеленський звернувся до українців із новорічним привітанням. Його відеозвернення транслювала низка українських телеканалів.

Президент Володимир Зеленський у своєму новорічному зверненні закликав українців жити за правилом "або працюєш, або воюєш".

Зеленський подякував всім, хто поставив своє життя на паузу, відклав все на потім, на "після перемоги", а також всім, хто каже: "я працюю, і це не подвиг, а обов’язок. Я доначу, і це не подвиг, а норма". А також тим, хто знає, що війни не закінчуються самі собою, а їх закінчують, а перемогу не отримують, а здобувають.

"І для цього сьогодні ми маємо жити за правилом: або ти працюєш, або ти воюєш. Бо проти нас – найбільша у світі терористична організація. І очевидно, наскільки більше ми маємо робити, наскільки активніше робити, наскільки міцнішими мають бути наша єдність і боротьба", – наголосив президент.

Глава держави зазначив, що це знає кожен, хто живе за формулою "мушу робити більше, ніж можу", а не питає себе щодня, що він може зробити.

"Бо саме це означає слово "перемогти". Нашою мовою. Перемогти, пересилити себе, перебороти, зробити надзусилля й зробити більше, ніж здавалося на перший погляд. Бо насправді кожен із нас здатен на більше. Це щодня доводять наші героїчні люди. Наші герої", – додав він.

Варто зробити сміливий вибір

Також президент Володимир Зеленський побажав тим, хто вагається, наступного року зробити сміливий вибір.

"Я бажаю кожному, хто ще вагається, наступного року зробити сміливий вибір – захищати своє, власну країну, працювати заради неї, допомагати, знайти себе у власній державі, бо це єдине місце на землі, де ми всі можемо сказати про себе: ми в дома", – заявив він.

Зеленський також побажав кожному, хто вже знайшов себе у спільній справі, щоб "у вас поруч завжди були ті, хто підставить плече та не підставить у житті".

Росія боїться Україну

Крім того, глава держави зазначив, що Росія боїться не міжнародних організацій, вона боїться єдності українського народу.

"Сьогодні ми разом зустрічаємо Новий рік. За нашим часом. І рівно о 12-й ми будемо разом співати наш гімн – гімн України. З любов’ю до України. І ця любов – сильніша за окупацію. Ця любов до України – рушійна сила, якої так бояться загарбники. І Крим, Донбас, Луганщина, Бердянськ, Мелітополь, Маріуполь – усі наші – знайте: вороги насправді вас дуже сильно бояться. Не міжнародних організацій із політичними закликами, а українського духу українських людей, які доводили, доводять і доведуть, що ми сильніші. За неволю. Сильніші за ворога. Сильніші за цю війну. Бо ми – такий народ", – наголосив Зеленський.

Зеленський також побажав кожному, хто вже знайшов себе у спільній справі, щоб поруч завжди були ті, хто підставить плече та не підставить у житті.

Раніше ми розповідали, де українцям ліпше не купувати червону ікру. Також ми писали, які новорічні продукти вигідно купувати у супермаркетах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.